Cristiano Ronaldo, în faţa judecătorilor: „Dacă numele meu n-ar fi Cristiano Ronaldo, nu m-aţi fi chemat”

Cristiano Ronaldo s-a prezentat luni la un tribunal din Madrid, pentru audieri, cu privire la acuzația de evaziune fiscală, produsă în perioada 2011-2014.

31 iul. 2017, 14:23
Cristiano Ronaldo, în faţa judecătorilor: „Dacă numele meu n-ar fi Cristiano Ronaldo, nu m-aţi fi chemat”

Cristiano Ronaldo este acuzat de o evaziune fiscală de aproape 15 milioane de euro. Starul lui Real Madrid a răspuns timp de o oră și jumătate întrebărilor judecătorilor, apoi a părăsit tribunalul fără să ofere declarații.

Totuşi, presa iberică a aflat frânturi din discuţiile lui Ronaldo cu magistraţii. „Dacă numele meu nu ar fi fost Cristiano Ronaldo, nu aş fi fost aici„, ar fi spus portughezul în faţa instanţei, potrivit presei spaniole. Răspunsul judecătorului nu s-a lăsat aşteptat: „Greşiţi! Foarte mulţi anonimi au stat în acelaşi loc în care staţi şi dumneavostră. Sunteţi anchetat pentru o presupusă fraudă fiscală, pe baza probelor prezentate de procurori, şi este datoria mea să judec„. Totuşi, vedeta campioanei Europei a insistat: „Nu, nu! Toate acestea se întâmplă pentru că sunt Cristiano Ronaldo„.

Televiziuni din 20 de țări s-au acreditat pentru această audiere. Cristiano Ronaldo riscă între doi și patru ani de închisoare, dacă nu ajunge la un acord cu fiscul spaniol.