Cristina Stamate, condusă pe ultimul drum. Alexandru Arşinel: „A trăit în ultimii ani destul de singură”

Cristina Stamate va fi condusă miercuri pe ultimul drum, drum care începe de la teatrul Constantin Tănase,  acolo unde este depus sicriul. Colegii şi admiratorii îşi iau astăzi rămas bun de la marea actriţă.

29 nov. 2017, 08:31
Cristina Stamate, condusă pe ultimul drum. Alexandru Arşinel: „A trăit în ultimii ani destul de singură”

Printre cei care o conduc astăzi pe Cristina Stamate pe ultimul drum se numără şi bunul său prieten Alexandru Arşinel.

„O vedeta autentica a acestui teatru, o artista care timp de 40 de ani si-a servit teatrul si publicul la cel mai inalt nivel artistic pleaca dupa o suferinţa grea. A trait in ultimii ani destul de singura si din nefericire toti suntem un pic vinovati ca nu am fost mai aproape de ea. O sa ne lipseasca foarte mult si ea asa cum Stela a lasat un gol urias in ceea ce priveste viata artistica a tarii”, a spus Alexandru Arşinel.

Cristina Stamate a murit la o zi după ce buna ei prietenă Stela Popescu a fost înmormântată.

„A fost o coincidenta, o intamplare, au plecat doua fete care erau foarte bune prietene, foarte bune camarade, stateau in aceeasi cabina, nu exista emisiune in care sa fie invitat Stela si sa spuna ca nu merge fara Cristina”, a mai spus Alexandru Arşinel.

Actriţa Cristina Stamate s-a născut pe 8 februarie 1946, în Bucureşti.

Cristina Stamate a jucat la Teatrul de Revistă Constantin Tănase şi a avut roluri în producţii precum „Arca lui Nae şi Vasile”, „Bufonii regelui”, „Dai un ban, dar face”, „Idolul femeilor”, „Nimic despre papagali”, „Poftă bună lui Tănase”, „Revista revistelor”, „Te aştept diseară pe Lipscani”, „Ura… şi la gară” şi „Vara nu-i ca iarna”.

Actriţa a jucat şi în „Secretul lui Bachus”, un film de comedie din 1984, regizat de Geo Saizescu.

Într-un interviu pentru Formula AS, Cristina Stamate declara că poţi fi amuzant chiar şi atunci când ai o zi proastă.

„Eu cred că viaţa e foarte comică. Te apucă şi râsul când vezi ce se întâmplă în jur. E plină de umor, e un joc de-a râsul plânsul, din care eu găsesc mai ales motivele de râs. Eu cred, de altfel, că umorul ne e specific nouă, ca neam. Avem mişto-ul în sânge. Atu-ul meu este că eu am umor şi în viaţă de zi cu zi, nu doar pe scenă. Oricât de neagră ar fi viaţa, tot găsesc de ce să fac haz. N-aş suporta să mă afişez în faţa altora deprimată şi plângăcioasă. E sub demnitatea mea”, spunea Cristina Stamate, în 2009.

Citeşte şi Cristina Stamate a murit la o zi după ce Stela Popescu a fost înmormântată. Ce le-a cerut medicilor, cu puţin timp înainte să moară?