Criza francului elveţian generează proteste. Cum a ales un timişorean să-şi manifeste nemulţumirea

Criza francului elveţian generează tot mai multe proteste în rândul clienţilor care s-au trezit cu rate imposibil de plătit. Un timişorean a plătit marţi o parte din rată cu o sacoşă de monede de 10 şi 50 de bani, informează România TV. Clienţii băncilor care au credite în franci elveţieni anunţă şi proteste de amploare în stradă.

03 feb. 2015, 13:09
Criza francului elveţian generează proteste. Cum a ales un timişorean să-şi manifeste nemulţumirea

În 2008, Emilian Narcis a luat un credit de 120.000 de franci elveţieni şi a cumpărat un apartament. Rata lui s-a dublat, iar acum bărbatul datorează lunar băncii aproximativ 3.500 de lei. El a ajuns să-şi vândă lucrurile din casă pentru a face rost de bani. În semn de protest, a plătit o parte din rată cu un săculeţ de monede.

Nu este singurul client al băncilor care a ales să protesteze astfel. În Bucureşti, zeci de oameni au încercat să-şi plătească ratele cu bancnote de câte un franc. Oamenii au încercat şi să discute cu reprezentanţii băncii, dar au fost refuzaţi.

În lipsa luării unor măsuri, clienţii cu credite în franci elveţieni ameninţă că vor ieşi în stradă pentru a-şi striga nemulţumirile. Momentan, francul elveţian se află la cea mai mic curs din ultimele trei luni.

Citeşte şi CURS BNR: Euro continuă devalorizarea în raport cu leul, francul elveţian reia creşterea. UPDATE