CRIZA IMIGRANŢILOR. Ministrul de Externe ungar îl critică pe ministrul de Interne croat

CRIZA IMIGRANŢILOR. Declarațiile ministrului de interne croat Ranko Ostojic în legătură cu modul în care Ungaria îi tratează pe migranți 'nu pot fi luate în serios', a declarat duminică șeful diplomației ungare Peter Szijjarto.

21 sept. 2015, 07:20
CRIZA IMIGRANŢILOR. Ministrul de Externe ungar îl critică pe ministrul de Interne croat

Peter Szijjarto a declarat că Ranko Ostojic a cerut Ungariei ‘să nu dea lecții Croației cu privire la modul în care trebuie să-i trateze pe migranți’ după ce a lăsat aproape jumătate de milion de migranți — dintre care unii s-au înregistrat iar alții nu — să treacă către vestul Europei.

Șeful diplomației ungare a afirmat că țara sa a primit peste 200.000 de migranți ilegali de la începutul anului, a avut grijă de ei și i-a înregistrat pe majoritatea conform normelor UE. El a precizat că motivul pentru care ‘un număr mic’ de migranți nu au fost înregistrați este acela că respectivii migranți au refuzat să coopereze cu autoritățile ungare.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Ministrul ungar de Externe, atac la premierul croat: Este penibil

‘Pe de altă parte, Croația a anunțat după o zi că nu este capabilă să-i înregistreze pe migranți și a abandonat cooperarea cu Europa’, a mai spus Szijjarto, întrebându-l pe Ostojic cum a putut Croația ‘să pice testul Schengen într-o singură zi’, relatează MTI, citată de Agerpres.

Ostojic a reiterat duminică că țara sa nu poate fi un centru de primire pentru refugiați în Uniunea Europeană și le-a spus tuturor celor care au criticat Croația că nu respectă regulile internaționale să se întrebe ce au făcut ei pentru a rezolva criza refugiaților.