CRIZA IMIGRANŢILOR. O nouă tragedie în Mediterana. Cel puţin 34 de morţi, între care 15 copii

Cel puțin 34 de persoane, printre care patru bebeluși şi 11 copii, s-au înecat duminică în largul insulei greceşti Farmakonisi, situată la 15 kilometri de coastele turcești, după naufragiul ambarcațiunii care transporta peste 100 de migranţi.

13 sept. 2015, 17:12
CRIZA IMIGRANŢILOR. O nouă tragedie în Mediterana. Cel puţin 34 de morţi, între care 15 copii

Patru bebeluși și 11 copii — șase băieți și cinci fete — figurează printre cele 34 de victime de pe ambarcațiunea care transporta 112 migranți. Garda de coastă a salvat 68 de migranți, alți 29 înotând până pe insula Farmakonisi.

Pe de altă parte, operațiunea de căutare a cinci persoane (între care patru copii) dispărute sâmbătă în apropiere de insula Samos, din estul Mării Egee, nu a dat niciun rezultat până în prezent.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Traficul feroviar între Austria şi Germania a fost suspendat

De la începutul anului, circa 430.000 de migranți au traversat Marea Mediterană către Europa, în speranța unei vieți mai bune. Dintre aceștia, 310.000 au intrat în Grecia, conform Organizației Internaționale pentru Migrație.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Germania suspendă acordurile SCHENGEN şi reintroduce controalele la frontieră

Peste 2.700 de migranți au murit în acest an în timpul tentativei lor de trecere a Mediteranei, de multe ori în ambarcațiuni improvizate sau supraîncărcate.