CRIZA IMIGRANŢILOR. Viktor Orban se aşteaptă la respingerea multor cereri de azil

CRIZA IMIGRANŢILOR. Premierul ungar Viktor Orban a declarat luni seară că se așteaptă ca o proporție ridicată a cererilor de azil care vor fi depuse în Ungaria începând cu data de 15 septembrie, ora 00:00, să fie respinse, relatează Reuters, citată de Agerpres. 

14 sept. 2015, 18:29
CRIZA IMIGRANŢILOR. Viktor Orban se aşteaptă la respingerea multor cereri de azil

Într-un interviu pentru postul de televiziune privat TV2, șeful guvernului de la Budapesta a spus că este ”mai probabil ca guvernul ungar să nu declare” situație de criză din cauza afluxului de migranți.

Măsurile adoptate de Budapesta, ce intră în vigoare de marți, la ora 00:00, au ca scop să facă frontiera dintre Ungaria și Serbia cât mai impermeabilă posibil în fața imigrației clandestine.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Poliţia ungară închide principalul punct de trecere de la frontiera cu Serbia

Ungaria are în vedere mai ales posibilitatea de a desfășura armata la frontieră și pedepsirea cu până la 3 ani de închisoare pentru distrugerea gardului de sârmă ghimpată instalat de-a lungul celor 175 de kilometri ai graniței sale comune cu Serbia.

Peste 175.000 de migranți proveniți majoritar din Orientul Mijlociu, cu destinația Europa Occidentală, au intrat în Ungaria în acest an, cei mai mulți trecând granița dinspre Serbia.