Culoarea anului 2014: Experţii au ales culoarea care va influenţa lumea artistică

Experţii de la institutul Pantone, lider mondial în ceea ce priveşte culorile, au anunţat culoarea anului 2014, care va influenţa atât moda, cât şi designul interior.

06 dec. 2013, 10:33
Culoarea anului 2014: Experţii au ales culoarea care va influenţa lumea artistică

Culoarea se numeşte Radiant Orchid (Orhidee radioasă)- numele oficial fiind PANTONE 18-3224 – şi este o nuanţă de mov – roz.

Este o armonie încântătoare de tonuri fuchsia, mov şi roz. Radiant Orchid inspiră încrederă şi emană bucurie, dragoste şi sănătate. Este un mov captivant, care te atrage prin şarmul său”, a explicat Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute.

Tonurile roze ale culorii Radiant Orchid radiază pe piele, producând o strălucire sănătoasă când este purtată atât de bărbaţi, cât şi de femei, mai spune Pantone. Culoarea a fost deja folosită din plin la prezentările de modă pentru anul 2014 şi a apărut deja şi pe covoarele roşii.

Radiant Orchid îmbină atât tonul rece – mov, cât şi tonul cald – roz, fiind potrivit pentru multe nuanţe de ten, ochi sau păr.

Această culoare este seducătoare atunci când este combinată cu roşu şi se potriveşte de minune cu movul levănţică, mov sau roz. Este o culoare perfectă pentru oja de unghii.

În ceea ce priveşte designul interior, culoarea Radiant Orchid poate fi folosită pentru vopseluri şi decoraţiuni în combinaţie cu verdele olive şi verdele foarte închis sau turcoaz, aqua sau galben deschis.

Atunci când aveţi o casă decorată în culori neutre precum gri, beige sau maroniu, Radiant Orchid înveseleşte instantaneu atmosfera.

Radiant Orchid face parte din paleta de culori aleasă pentru primăvara anului 2014.

Culoarea anului 2013 a fost verde smarald, adică PANTONE 17-5641.