Cum au vrut să-l execute procurorii pe Cătălin Cherecheş. STENOGRAME şi dezvăluiri incredibile făcute de primarul din Baia Mare

Primarul din Baia Mare a făcut dezvăuiri despre felul în care procurorii şi-au propus să îl execute chiar în campania electorală. Cătălin Cherecheş a povesit, în emisiunea Punctul Culminant moderată de Victor Ciutacu, cum i-a fost înscenat, apoi secretizat flagrantul. Mai mult, spune Chereches, procurorul i-a spus că îl termină până la alegeri.  

RomaniaTV.net
22 ian. 2019, 08:31
Cum au vrut să-l execute procurorii pe Cătălin Cherecheş. STENOGRAME şi dezvăluiri incredibile făcute de primarul din Baia Mare

Numărul dosarelor penale în care probele DNA sunt fabricate creşte de la o zi la alta. Victimă a procurorilor anticorupție pare să fie chiar primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş. La iveală au ieșit stenograme din dosar, discuții între denunțători care nu fac altceva decât să devoaleze complotul pus la cale pentru mazilirea edilului.

Stenogramă din dosar:

ȘPAN CRISTIAN (denunțător): Și când îl executăm? Totuși…
BALA LIVIU IOAN (martor): După sărbători. În plină campanie. 

ȘPAN CRISTIAN (denunțător): Bun și dacă ăștia te cheamă la declarație ce faci? 
BALA LIVIU IOAN (martor): Mă duc la declarație. Doar nu crezi că o să spun de hârtia aia ceva?
ȘPAN CRISTIAN (denunțător): A, deci nu-l mai susții pe ăsta.
BALA LIVIU IOAN (martor): Nuu. În niciun caz. Da cum, îs tâmpit? Nu știu dom’le nicio hârtie, nicio nimica, n-am văzut-o în viața mea. Nu știu despre ce-i vorba, n-am văzut-o de când îs pe lume.

„Şi acum ţin minte, în 2013, când m-am dus la audieri, când m-am dus să dau o declaraţie în dosarul iniţial, m-a întrebat: „Domnule Cherecheş, când aveţi alegeri?”. „În 2016”, am spus. „A, până atunci rezolvăm problema”, ar fi fost replica procurorului, potrivit lui Cătălin Cherecheş.

Mai mult, primarul de Baia Mare a povestit in direct, in emisiunea Punctul Culminat, moderata de Victor Ciutacu, cum i-a fost inscenat, apoi secretizat flagrantul.

„Omul s-a dus în bucătăria biroului meu şi a pus 30.000 de lei aşa ca piramidele din Egipt, şi-a făcut nişte poze. Când am plecat de acolo m-am intersectat cu el şi i-am şi zis: „Băi, da ce te-ai îmbrăcat aşa elegant? E primăvară afară, şi cu vestă, şi cu costum?”. Simţisem eu ceva. (…) Nu sunt eu un băiat deştept, dar nici prost nu sunt. Din 15 replici pot să spun una măcar coerentă. Toate cele 15 replici au aşa: trei cuvinte la mine şi paranteză „neintelegibil”. La el era totul perfect. De aici constat că tot ceea ce înseamnă acel flagrant lansat de „presa” DNA la momentul arestării mele, toate elementele aşa-zisului flagrant, au fost secretizate. (…) Vă garantez că ceea ce s-a văzut pe la televizor pe la Ploieşti, la Oradea sunt lucruri grave. Dar acest procuror e în stare de lucruri şi mai grave. Dacă vedem din perspectivă legală este unul dintre puţinii procurori care apare într-o sentinţă a CEDO, condamnat pentru abuz de putere pentru că a luat un avocat de la Oradea şi l-a băgat în arest fără să aibă mandat şi nimeni nu i-a făcut nimic”, a mai spus Cherecheş la România TV