Cum dezgheţi rapid parbrizul de la maşină. Toţi şoferii trebuie să ştie acest truc VIDEO

Dacă nu avem la îndemână un astfel de spray pecial conceput pentru îndepărtarea cristalelor de gheaţă, specialiştii ne recomandă să folosim o soluţie.   

27 feb. 2018, 08:04
Cum dezgheţi rapid parbrizul de la maşină. Toţi şoferii trebuie să ştie acest truc VIDEO

Acum ca a venit vremea rece, unul dintre cele mai enervante lucruri pentru soferi este inghetarea parbrizului. Cine are masina stie ca nu e usor sa cureti parbrizul, mai ales cand te grabesti si afara e frig de-ti ingheata mainile.  

Există şi alte trucuri care vă pot ajuta să scăpaţi repede de neplăcerea geamurilor îngheţate de la maşină. Aveţi nevoie de un castron sau lighean în care amestecaţi apă rece cu puţin oţet, apoi înmuiaţi o cârpă în acest amestec şi ştergeţi parbrizul.  

Cum să cureţi gheaţa de pe parbriz. Cel mai simplu mod! VIDEO

Specialiştii mai recomandă pornirea motorului şi a ventilatorului la maximum pe o temperatură ridicată. “După ce se porneşte motorul maşinii, ne asigurăm că maşina este scoasă din viteză, şi se porneşte ventilatorul, la maximum, pe o temperatură ridicată. Grătarele trebuie îndreptate către geamurile laterale pentru a grăbi dezgheţarea acestora în dreptul oglinzilor”, a explicat ing. Răzvan Cadar.

O altă variantă presupune utilizarea unei perechi de şosete şi nisip igienic pentru pisici. Granulele de nisip se răstoarnă în şosete, care, odată umplute, se pun pe bord, lângă parbriz sau sub scaunele din maşină. Nisipul are puterea de a absorbi umiditatea din aer, iar rezultatul este garantat.

Cosmarul poate fi oprit rapid, folosind aceasta solutie-minune pe care o poti prepara singur, la tine in casa. Pentru aceasta ai nevoie de un recipient cu pulverizator, alcool izopropilic, apa si detergent lichid pentru vase. Amesteca in recipient o parte apa, cu doua parti alcool, adauga o lingura de detergent si agita. Apoi pulverizeaza direct pe parbrizul inghetat. Gheata se va topi cat ai clipi. 

Poti lasa recipientul in masina. Alcoolul izopropilic ingheata la  -53 de grade Celsius.

Urmariti si filmuletul de mai jos ca sa va convingeti cat de bine functioneaza!