Cum să ai cele mai frumoase călcâie

Primăvara impune câteva schimbări în garderobă, iar pantofii decupaţi şi sandalele vor fi în trend în acest sezon. Dacă nu ai mai purtat de mult aceste tipuri de încălţăminte din cauză că nu ai ştiut cum să îţi îngrijeşti călcâiele, acum poţi să uiţi de griji.

22 mart. 2017, 12:25
Cum să ai cele mai frumoase călcâie

Iată ce trebuie să faci pentru a avea călcâie fine şi frumoase.

Curăţă-le în fiecare seară

Chiar dacă vii obosită de la serviciu, acordă-ţi câteva minute pentru îngrijirea călcâielor. După ce faci duş, foloseşte o piatră ponce pentru a le curăţa de celulele moarte. Ai grijă la temperatura apei, să nu fie prea fierbinte, căci îţi poate usca foatre tare pielea. 

Citeşte şi Cum fortifici pielea de pe gât și decolteu

Oţetul de mere face minuni

Dacă simţi că nu poţi să scapi de pielea aspră de pe călcâie, ţine picioarele jumătate de oră în apă cu oţet de mere. Acesta are rolul de a-ţi înmuia pielea şi de a o face catifelată. Dacă nu eşti adepta oţetului de mere, poţi folosi zeamă de lămâie. Are acelaşi efect.

Cafeaua, un alt truc

La fel ca tenul, călcâiele trebuie exfoliate din când în când. Poţi face asta acasă cu ajutorul zaţului de cafea sau a zahărului combinat cu sare. Dacă ai la îndemână căpşuni, le poţi amesteca alături de sarea de mare. Amestecul abraziv trebuie aplicat pe pielea umedă, după un duş cald şi lăsat să acţioneze câteva minute. Clăteşti apoi cu apă călduţă.

Hidratează-le

După ce le-ai curăţat şi le-ai exfoliat, usucă-le bine cu ajutorul unui prosop, dar fără să ştergi prin frecare. Aplică o cremă hidratantă specială pentru călcâie cu vitamine, care vor ajuta la refacerea ţesuturilor pielii.

Mască pentru călcâie

Nu, nu e o glumă. Cine a spus că nu merită şi călcâiele o mască, la fel ca tenul? O poţi prepara acasă dintr-o banană pasată cu puţină miere. Lasă să acţioneze 15 minute şi clăteşte apoi cu apă călduţă. Repetă procedeul de două ori pe săptămână, o lună de zile. Vei avea o piele mult mai hrănită şi mai hidratată.