Cum să detoxifiezi fiecare organ al corpului

Ai remarcat cum, in ultima vreme, tot mai multi oameni, chiar si foarte tineri, se imbolnavesc de afectiuni cronice, de cancer sau de boli autoimune? Desi este un mecanism complex inzestrat cu ample capacitati de regenerare, organismul uman are si el slabiciunile lui.

10 dec. 2015, 08:00
Cum să detoxifiezi fiecare organ al corpului

Una dintre aceste slabiciuni o constituie expunerea repetata la toxinele de mediu, care pot duce la restructurarea materialului genetic, provocand astfel numeroase imbolnaviri.

Dereglarile genetice pot fi cauzate inclusiv de stres, de superficialitate spirituala, perturbatori hormonali, paraziti, virusuri, bacterii, zahar, carbohidrati rafinati si contaminanti alimentari precum pesticidele, metalele grele samd. Corpul si spiritul formeaza un tot unitar, asa ca un tratament eficient trebuie sa se adreseze ambelor laturi.
 
Sistemul imunitar este extrem de eficient in eliminarea toxinelor prin mecanisme de aparare precum transpiratia, febra, diareea si varsaturile. In schimb, atunci cand expunerea la toxine este continua, riscul de aparitie a bolilor autoimune creste simtitor.
 
Bolile autoimune sunt afectiuni in care sistemul imunitar incepe sa atace celulele sanatoase ale corpului. Sistemul imunitar devine hiperactiv si ataca continuu celulele normale, pe care le percepe ca pe o amenintare.
 
Multe boli autoimune sunt declansate de factori dietetici precum zaharul, graul, pesticidele, glutenul, metalele grele si organismele modificate genetic, ce provoaca dilatatie celulara si dezechilibre de pH.
 
Blocantele de acid precum Pepcid, Nexium, Prilosec, sau dietele echilibrante, pot creste pH-ul peste valoarea de 3, prag la care in corp nu se mai elibereaza deloc pepsina. Pepsina este o substanta esentiala pentru metabolizarea proteinelor.
 
Proteinele in exces se scurg prin peretele intestinal permeabil, unde alerteaza sistemul imunitar, care le eticheteaza ca fiind corpi straini. Ori de cate ori cand se petrece acest lucru, sistemul imunitar devine hiperactiv, generand inflamatii.
 
Inflamatiile sunt reactia naturala de aparare a organismului pe termen scurt, dar in aceste cazuri pot duce la afectiuni cronice pe termen lung.
 
Iata cateva exemple de boli autoimune:
 
• Sange – Leucemie, lupus, boli hemolitice
 
• Sistem nervos – Neuropatie diabetica si neuropatie periferica
 
• Sistem muscular – Fibromialgie, distrofie musculara
 
• Tiroida – Tiroidita Hashimoto tiroidiene, boala Graves
 
• Creier – Scleroza multipla, autism, sindrom Guillain-Barré (cauzat de vaccinuri antigripale sau de virusuri)
 
• Oase – Artrita reumatoida, spondilita anchilozanta, polimialgie reumatica
 
• Plamani – Granulomatoza Wegener, astm
 
• Tractul gastro-intestinal/pancreas – Boala celiaca, sindromul colonului iritabil, Crohn, colita ulcerativa, diabet
 
• Piele – Eczeme, psoriazis, sclerodermie, vitiligo
 
Potrivit medicinei alopate, raspunsul la aceste boli ar consta in imunosupresie, adica in reducerea imunitatii naturale a organismului. Exemple de astfel de terapii sunt medicatia Humira sau Prednison. Dar principala problema ridicata de aceasta forma de terapie porneste chiar de la caracterul ei contra-intuitiv.
 
De exemplu, in aceste cazuri se urmareste impiedicarea raspunsurilor naturale ale corpului la corpii straini, fara a se incerca indicarea exacta catre sistemul imunitar a ceea ce reprezinta cu adevarat corpi straini si ce nu. In loc sa eliminam problema de fond, nu facem altceva decat sa tratam simptomele bolii, generand in acest proces si numeroase efecte secundare.
 
Totusi, exista si metode complet naturale de a preveni astfel de imbolnaviri de la bun inceput. Acestea constau in principal in practici de detoxifiere a intregului organism si de intarire a sistemului imunitar.
 
Iata cum poti detoxifia toate organele corpului si intari sistemul imunitar:
 
Dieta
 
Inceteaza sa mai consumi grau, gluten, soia, lactate, alimentele procesate si prajite, orice fel de alimente modificate genetic, si construieste-ti un regim sanatos bazat exclusiv pe alimente organice. Multe dintre aceste alimente nu sunt inflamatorii in starea lor naturala bruta, neprelucrata, dar capata acest potential odata cu procesul de rafinare, pasteurizare si modificare genetica.
 
Evita, asadar, zaharul, aspartamul, indulcitorii MSG, grasimile trans, si uleiurile hidrogenate precum uleiul de canola sau uleiul vegetal. De asemenea, redu consumul de cofeina si de alcool.
 
Tine un jurnal alimentar zilnic.
 
Construieste-ti alimentatia in jurul unui consum regulat de alimente bogate in grasimi sanatoase, asa cum sunt nucile de cocos, avocado, sursele de omega-3, uleiul de masline, nucile obisnuite, semintele, si probioticele. Cumpara-ti un filtru Berkey sau un filtru de osmoza inversa pentru a indeparta din apa potabila fluorul, toxinele, si metalele grele. Diete alcaline pot fi, si ele, de mare ajutor prin faptul ca reduc aportul de sodiu si cresc aportul de potasiu.
 
Detoxifierea ficatului
 
Pentru eliminarea toxinelor, se recomanda sa folosesti radacina de brusture, radacina de papadie, ceai de tulsi, armurariu, sfecla, anghinare de Ierusalim, usturoi, curcuma sau curcumina, alimente fermentate, respectiv aplicatii abdominale cu ulei de ricin. Din curele de detoxifiere a ficatului nu trebuie sa lipseasca niciodata ornitina. Iodul Lugol este, si el, eficient in reglarea metabolismului si detoxifierea ficatului.
 
Cura de detoxifiere a ficatului cu ulei de masline
 
Bea suc de morcovi si consuma tarta de mere verzi timp de o saptamana pentru a reduce dimensiunile calculilor biliari si a preveni dislocarea acestora in timpul procesului de detoxifiere. Apoi, bea o lingura de ulei de masline crud in amestec cu suc de lamaie si fa aplicatii cu ulei de ricin pe timpul noptii.
 
Detoxifierea rinichilor
 
Plantele medicinale detoxifiante pentru rinichi includ coada-calului, strugurii ursului, ghimbirul, solidago (tinctura) si ciresele negre (ceai concentrat). Alte adjuvante benefice sunt: vitamina B-6, glicerina vegetala, apa calda cu lamaie, magneziul, sucul de afine, otetul de mere, si sarea pentru baie Epsom. Evita pe cat posibil pesticidele, deoarece provoaca insuficienta renala.
 
Detoxifierea colonului
 
In mod normal, un om sanatos trebuie sa aiba 2-3 scaune pe zi. Coacazele indiene sau Triphala sunt foarte eficiente pentru curatarea colonului. Clismele cu cafea sunt foarte indicate, mai ales pentru faptul ca vizeaza atat curatarea colonului, cat si cea a ficatului. Bea multa apa distilata, fara fluor, sau apa de aloe vera, si tine un regim pe baza de plante organice, chefir din lapte de cocos, ghimbir, usturoi, fenicul, argila bentonita sau carbune activ pentru a capta si elimina mai usor toxinele. Suplimenteaza regimul alimentar cu complexe de vitamina C si magneziu.
 
Metalele grele
 
Argila zeolit lut si carbunele activ sunt substante puternic chelatoare. Inclusiv coriandrul, chlorella si alimentele cu continut mare de sulf, asa cum sunt varza, ceapa, usturoiul si varza de Bruxelles, sunt foarte eficiente in acest scop. Poti apela inclusiv la tratamente de chelare administrate intravenos. Se recomanda, in schimb, sa eviti vaccinarile inutile, intrucat majoritatea au un continut crescut de metale grele.
 
Mercurul, o neurotoxina puternica, este principalul inamic din aceasta categorie, putand declansa boli autoimune, tulburari de dispozitie, si degradare mentala. Se recomanda inclusiv sa eviti plombele dentare cu continut de mercur.
 
Parazitii intestinali
 
Principalele ingrediente benefice sunt, in acest caz, pelinul, nucul negru, cuisoarele, scortisoara, usturoiul, uleiul de cocos, psyllium si argila bentonita. Clismele cu cafea lucreaza, si ele, foarte eficient. Bea cafea organica si apa distilata pura, apoi intinde-te in pat pe partea dreapta a corpului timp de 10-20 de minute.
 
Sistemul limfatic
 
Acesta este sistemul natural de drenaj al corpului, care, spre deosebire de sistemul sanguin, nu dispune de o pompa, asa cum este inima. Pentru a pune in miscare sistemul limfatic, se recomanda sa duci o viata activa, sa mergi pe jos cat mai mult in fiecare zi si sa practici yoga. Tehnicile de respiratie profunda, periajul anticelulitic uscat, si masajul limfatic pot ajuta si ele la eliminarea toxinelor din organism.
 
Pielea
 
Lotiunile cosmetice, machiajul, deodorantele si parfumurile contin parabeni, BHT sau alte substante perturbatoare pentru sistemul endocrin ce pot cauza dezechilibre hormonale, sindromul ovarelor polichistice, endometrioza si fibroame.
 
Pentru a stimula sistemul limfatic si pentru a elimina chimicalele si toxinele, apeleaza la saune cu infrarosu si yoga „fierbinte”, fa bai de sare Epsom si fa cat mai multa miscare pentru a imbunatati circulatia limfei si a incuraja transpiratia.
 
Inlocuieste toate produsele cosmetice sintetice cu alternative organice. Ia suplimente de vitamina D pentru a preveni cancerul de san si cancerul de prostata.
 
Pentru o sanatate optima si pentru a restabili si sprijini toate functiile esentiale ale organismului, este important sa detoxifiezi toate organele corpului. Aceasta forma de ingrijire joaca un rol important in prevenirea multor boli si afectiuni.

Sursa: www.secretele.com