Cum să devii mai energic

Rinichii sunt considerați centrul energetic al organismului și așa cum oamenii obișnuiesc să apeleze la cure de detoxificare a plămânilor ori a ficatului, uneori este necesar să apelezi și la o detoxificare a rinichilor, mai ales dacă simți că nu ai energie.

25 ian. 2018, 08:32
Cum să devii mai energic

Stilul de viață stresant și timpul limitat ne obligă să facem totul pe fugă, astfel că alimentația sănătoasă, corectă, echilibrată și la ore fixe se transformă într-o gustare consumată pe apucate.

Deci nu este de mirare că organismul uman este dat peste cap. În mare vogă în zilele noastre sunt curele de curățare a plămânilor din cauza tutunului și a ficatului din cauza consumului de alcool.

Două vicii destul de des întâlnite și care lasă o amprentă dură asupra sănătății tale.

Rinichii, mai sensibili decât ai crede

Orice infecție avută, retenția de apă, deshidratarea, mai ales infecțiile la nivelul tractului urinar afectează rinichii.

Având sarcina de a filtra urina, rinichii reprezintă o sursă vitală de sănătate, motiv pentru care nu trebuie neglijați și ar fi indicat să acorzi mai multă atenție îngrijirii acestora.

Poți apela la ceaiul de urzică, bogată în vitamina C, care te va ajuta să elimini fluidele de la nivelul rinichilor, însă nu trebuie să consumi mai mult de 2 cești de ceai pe zi și nu mai mult de o lună.

Și ceaiul din rădăcină de brusture este un diueretic excelent ce stimulează de asemenea corpul să elimine fluidele în exces prin intermediul urinei.

Cu ajutorul urinei, organismul elimină o anumită cantitate de deșeuri și astfel vei putea să te bucuri de o stare mult mai energică și de o mobilitate mai bună.

Înainte de a urma orice fel de tratament naturist este indicat ca pentru orice fel de nelămurire sau problemă sa consulți medicul specialist.

Alimente ideale pentru rinichi sănătoși

ot în sarcina rinichilor intră și eliminarea toxinelor din organism și menținerea unui echilibru al fluidelor în corp. Astfel că pentru a asigura buna lor funcționare ai nevoie de alimente cu aport bun de nutrimenți, antioxidanți și electroliți.

Motiv pentru a consuma cât mai multe fructe și legume, dar și suc de afine proaspăt făcut în casă, acesta fiind de un real folos mai ales în cazul infecțiilor urinare.

Fie că ai la îndemână afine proaspete sau congelate, poți să îți începi ziua cu un smoothie de fructe la care să adaugi și afine.

Poți să combini țelina cu afiele și cu zeama de la o lămâie, această combinație fiind extrem de sănătoasă și totodată sațioasă.

De asemenea cireșele și coacăzele datorită conținutului de resveratrol ajută la eliminarea surplusului de acid uric din organism, și protejează funcția mitocondrială a rinichilor.

Și sfecla roșie este un aliment recomandat a se consuma cât mai des cu putință, mai ales datorită conținutului ei de oxid nitric ajută la buna curățare a rinichilor.

Lămâia îmbunătățește digestia

Fie că alegi să folosești zeama de lămâie în salată ca și dressing sau să o bei dimineața într-un pahar cu apă, lămâia reprezintă una dintre metodele naturiste de a ajuta rinichii să se curețe și să funcționeze corespunzător.

Din categoria alimentelor recomandate pentru a îmbunătăți activitatea rinichilor și pentru a te bucura de mai multă energie face parte și spanacul, care aduce un aport bun de vitamina B și de antioxidanți.

Află cum să iei grâu încolțit, o sursă de vitalitate, AICI