Cum să supravieţuieşti dacă rămâi înzăpezit. Trucuri ce te pot salva de la moarte

Suntem in plina iarna iar medicii nu ezita sa ne sfatuiasca sa nu iesim din casa, mai ales atunci cand vremea este capricioasa. In cazul in care nu te numeri printre “norocosii” care isi permit sa stea acasa si este neaparat necesar sa iesi afara, ar fi bine sa urmezi urmatoarele sfaturi.

28 nov. 2018, 11:51
Cum să supravieţuieşti dacă rămâi înzăpezit. Trucuri ce te pot salva de la moarte

In cazul in care iesi totusi afara, nu uita ca trebuie sa te imbraci cat de gros este posibil, sa iti acoperi capul cu o caciula, nasul si gura cu un fular iar in picioare sa porti bocanci imblaniti pentru a evita pe cat posibil sa te uzi, asta in cazul in care te prinde viscolul, scrie secretele.com.

Citeşte şi Cum să îţi dezgheţi parbrizul în mai puţin de un minut. Trucul pe care orice şofer trebuie să îl ştie iarna VIDEO

Daca ai petrecut ceva vreme afara si simti ca anumite parti ale corpului incep sa isi piarda din sensibilitate, fa tot posibilul sa te adapostesti intr-un loc calduros si daca este nevoie sa primesti ingrijiri medicale.

In cazul in care nu ai reusit sa te adapostesti si a intervenit tremurul incontrolabil, vorbirea incoerenta si pierderile de memorie, te aflii mai aproape de moarte decat de viata si se poate pune problema hipotermiei.

Aceasta afectiune este atat de grava incat poate duce la deces daca nu este tratata la timp.

In cazul in care masina ta este acoperita de zapada ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte sa te apuci sa o deszapezesti pentru ca viscolul nu va face altceva decat sa o ingroape inapoi in zapada.

In cazul in care ai un istoric medical de afectiuni cardiace sau ai suferit in trecut un atac cerebral, ori pur si simplu daca starea ta fizica nu este una excelenta, evita sa iesi in frig si sa depui efort.

Daca este o urgenta si trebuie neaparat sa pleci la drum chiar daca afara este viscol tine cont de urmatoarele sfaturi.

Este bine cu totii sa stim asta…

– In primul rand informeaza-te daca pe traseul pe care trebuie sa il parcurgi sunt sau nu drumuri blocate, apoi primul lucru care trebuie sa il faci este sa iti verifici sistemul de incalzire al autoturismului.

– Intotdeuna trebuie sa pornesti la drum cu rezervorul plin. Nu se stie unde poti sa ramai impotmolit si sa ai nevoie de benzina.

– In cazul in care ramai impotmolit este bine sa ai pastrate in masina niste paturi groase si eventual niste alimente neperisbile.

– In cazul in care chiar ramai blocat pe drum, primul lucru care trebuie sa il faci este sa anunti evenimentul la numarul unic pentru apeluri de uregenta 112, indicand locul unde ai ramas blocat si sa ramai in autovehicul pana cand o echipa de interventie va ajunge la tine. In nici un caz nu parasi masina daca nu vezi in apropiere o cladire unde te poti adaposti.

– La fiecare ora porneste motorul si incalzirea pentru 10 minute. Incearca sa te misti cat de mult este posibil pentru a-ti mentine organismul cald.