Cum ştii dacă ai copilul stresat şi cum îl poţi ajuta

In ziua de azi, stresul loveste din plin, indiferent ca suntem oameni mari sau copii. Pana si cei mai mici dintre copii sunt ingrijorati din diverse motive. Stresul copiilor nostri devine o problema atunci cand starea lor fizica si emotionala devine alterata si influenteaza negativ viata familiei. In acest articol vei afla care sunt sursele de stres la copii, cum recunosti un copil stresat si mai ales cum il poti ajuta.

03 aug. 2017, 10:05
Cum ştii dacă ai copilul stresat şi cum îl poţi ajuta

Stresul vine din ceea ce credem noi ca trebuie sa facem versus ceea ce suntem in stare sa facem. Iar la copii mici aceasta este cea mai des intalnita cauza a stresului si a acumularii de frustrari. Sunt mici, vor sa exploreze lumea insa fie nu au capacitatea de a le face, inca, fie nu sunt lasati sa le faca.

Pentru copii, dusul la gradinita poate fi o sursa de stres. Pentru elevi faptul ca nu mai au timp de joaca si sunt tot timpul ocupati cu lectii sau alte activitati extrascolare poate fi o sursa de stres.

Discutiile despre bani, job, bolile unei rude, cearta dintre parinti pe diverse teme pot fi o alta cauza de stres pentru copii. Este foarte indicat ca astfel de dialoguri sa nu fie purtate in preajma copiilor pentru ca ei capteaza si anxietatile parintilor.

Lucrurile se complica si mai mult cand este vorba despre deces in familie sau divortul parintilor. Aceste probleme pun o si mai mare presiune pe copii. Chiar si cel mai amiabil divort posibil poate fi o experienta traumatizanta pentru copil. Lui i se naruie sistemul de securitate – familia lui in sanul careia a fost iubit si protejat. Fara ea, se va simti expus. Tocmai de aceea este indicat ca parintii sa nu puna copilul in situatia de a alege sa fie de partea unui sau altuia dintre parinti, dupa cum nici nu trebuie facute comentarii rautacioase impotriva celuilalt parinte.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.