Dosarul de corupţie al primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, se întoarce la Tribunalul Bucureşti

Magistrații Curții de Apel București au admis, vineri, contestația formulată de Direcția Națională Anticorupție împotriva deciziei prin care Tribunalul Capitalei hotărâse să restituie procurorilor dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru fapte de corupție primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.
Iulian Tudor
04 nov. 2016, 08:00
Dosarul de corupţie al primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, se întoarce la Tribunalul Bucureşti

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, ca dosarul de corupţie al Liei Olguţa Vasilescu să revină la Tribunalul Bucureşti, pentru a fi judecat în Cameră preliminară, şi nu să fie retrimis la Direcţia Naţională Anticorupţie, aşa cum hotărâse, în 6 octombrie, Tribunalul Bucureşti. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 6 octombrie, să retrimită la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) dosarul Liei Olguţa Vasilescu, pentru ca procurorii să precizeze care sunt obiectul şi limitele judecării în cazul lui Vasilescu.

”Restituie cauza la Parchetul de pe lângă ICCJ – DNA Secţia de Combatere a Corupţiei constatând neregularitatea actului de sesizare a instanţei care atrage imposibilitatea stabilirii obiectului şi limitelor judecăţii cu privire la inculpaţii Radu Cosmin Preda, Elena Daniela Popescu şi Lia Olguţa Vasilescu”, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

 „Miza importantă e momentul finalizarii procesului şi noi ne dorim ca această mascaradă să se termine cât mai repede. Pentru mine cel mai important e să ne judecăm odată pe fond, ca să se termine cu această farsă judiciară”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, potrivit Agerpres.

Tribunalul Bucureşti a decis, pe 20 septembrie, anularea unor probe din cursul urmăririi penale efectuate în dosarul în care primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, este acuzată de luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei şi spălare de bani. DNA a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti

„Surpriza a fost că procurorii anticorupţie şi-au fundamentat motivele de contestaţie pe chestiuni de procedură. Eu aş fi vrut să abordăm direct chestiunile de nelegalitate ale rechizitoriului şi de neregularitate ale descrierii faptelor pe de-o parte, dar si de caracter nelegal al probelor. Propunem menţinerea hotărârii primei instanţe şi respingerea contestaţiei şi demararea procedurilor ce ţin de fond”, a declarat Alexandru Chiciu, avocatul edilului.

Lia Olguţa Vasilescu a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei şi spălare de bani.

DNA precizează că în anul 2014 Lia Olguţa Vasilescu ar fi cerut şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri care avea în derulare contracte cu Primăria Craiova suma de 568.291,37, respectivii afacerişti acceptând „solicitările formulate de inculpata Vasilescu Lia Olguţa în considerarea atribuţiilor pe care aceasta le avea în calitate de primar, pentru a nu întâmpina din partea edilului dificultăţi în buna desfăşurare a contractelor, în efectuarea plăţilor şi în recepţionarea lucrărilor”, arată parchetul.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Pensionarii care vor primi cei mai mulți bani de la 1 septembrie. Vor încasa aproape dublu
Capital.ro
Interdicția care se aplică în toată România. E interzis să le faci asta vecinilor
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Ai planuri pentru această vară? ANM anunță cum va fi vremea în iunie
Adevarul
Indignare mondială după atacul israelian de la Rafah. Premierul cataloghează atacul drept o „greșeală tragică”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Veste mare pentru românii care merg la mare. Se deschide noua autostradă
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Gabriela Lucuțar divorțează! Regina Întunericului și soțul ei au de împărțit o avere de 2,7 milioane de euro
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Vara anului 2024 va fi una dintre cele mai călduroase veri din istorie, anunță Organizația Meteorologică Mondială
Capital.ro
Aceste mașini vor fi interzise de pe șosele. UE vrea să le elimine
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Sotul uita telefonul acasă și descoperă un joc periculos între soție și amantă: Mesajele care au declanșat scandalul
MediaFlux
IMPOZITE mai mari pentru pensie. Seniorii care vor primi BANI mai puțini
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'