Curtea de Apel Oradea i-a redat ministrului Sănătăţii calitatea de conducător de doctorat

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat, miercuri, că i-a fost redată calitatea de conducător de doctorat printr-o decizie a Curții de Apel Oradea.

25 ian. 2017, 08:00
Curtea de Apel Oradea i-a redat ministrului Sănătăţii calitatea de conducător de doctorat

Curtea de Apel Oradea mi-a redat abilitarea și calitatea de conducător de doctorat. Hotărârea Curții de Apel Oradea nr. 6/2017, prin care se dispune suspendarea executării Ordinului Ministerului Educației nr. 5567/18.10.2016 (privind abilitarea mea de a coordona doctoranzi), reprezintă un prim pas spre normalitate și justiție. Sunt convins că și instanța de fond îmi va da dreptate și se va dovedi că tot acest așa-zis „scandal” nu are un fundament real, el nefiind altceva decât o încercare eșuată de discreditare din partea adversarilor mei politici și a celor pe care i-am deranjat prin candidatura la funcția de rector al Universității din Oradea„, a scris ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, pe Facebook.

Florian Bodog a fost decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea. Pe 18 octombrie 2016, ministrul Mircea Dumitru, din Guvernul Cioloș, i-a retras lui Bodog atestatul de abilitare și calitatea de conducător de doctorat, în domeniul studii universitare de doctorat – Medicină.

Ordinul ministrului a avut la bază decizia Consiliului General al Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), din 29 septembrie 2016, anexată Ordinului ministerial. CNATDCU este un organism consultativ la nivel național, ce își desfășoară activitate în baza Legii Educației naționale nr. 1/2011. CNATDCU și-a motivat decizia prin faptul că Florian Bodog are doar două articole publicate în calitate de autor principal, deci nu îndeplinește criteriile necesare pentru a conduce doctorate.