Cutremur de 6,9 în largul Insulelor Fiji. A existat pericolul producerii unui tsunami

Un cutremur cu magnitudinea de 6,9 grade pe scara Richter a avut loc, miercuri, în largul Insulelor Fiji, a anunţat site-ul Institutului Geologic American. Seismul a generat o alertă de tsunami care a fost ulterior anulată.

04 ian. 2017, 06:02
Cutremur de 6,9 în largul Insulelor Fiji. A existat pericolul producerii unui tsunami

Seismul a avut loc la ora locală 10.52, la 221 de kilometri sud-vest de localitatea Nadi şi la o adâncime de 17,1 kilometri, potrivit Institutului Geologic American, transmite Mediafax.

O alertă de tsunami a fost iniţial lansată, potrivit Centrului de Avertizare pentru Tsunami din Pacific, care a anunţat că valuri mari ar putea ajunge pe coastă până la ora locală 11.45. Ulterior, centrul a anulat alerta, anunţând că ameninţarea a trecut.

Locuitorii au fost informaţi imediat după cutremur să părăsească zonele joase de pe coasta Fiji. Unii martori au susţinut că nici măcar nu au simţit cutremurul iniţial, însă reprezentanţii autorităţilor locale le-au cerut să părăsească anumite localităţi, inclusiv capitala Suva.

Locuitorii au fost evacuaţi şi din orăşelul Nadi, care este frecventat de turişti şi situat pe insula principală Viti Levu.