CUTREMUR ÎN VRANCEA: Seismul s-a simţit în Moldova, Ucraina şi Bulgaria

Potrivit USGS, seismul s-a produs la orele 02.11, la șapte kilometri vest de comuna Nereju, județul Vrancea, la o adâncime de 88,3 kilometri.

24 sept. 2016, 03:59
CUTREMUR ÎN VRANCEA: Seismul s-a simţit în Moldova, Ucraina şi Bulgaria

Mişcarea seismică s-a simţit pe întreg teritoriul României, dar şi în Republica Moldova, Ucraina şi Bulgaria.

Seismul s-a resimţit în Bucureşti, Iaşi, Braşov, Galaţi şi Craiova,  dar şi în Chişinău, Kiev, Vidin şi Sofia, potrivit site-ului earthquake-report.com.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au declarat pentru News.ro că până în acest moment nu au primit vreo solicitare de intervenţie.

De la începutul anului au fost înregistrate patru cutremure cu magnitudinea peste 4 grade pe scara Richter, respectiv pe 14 august, 4 august, 1 martie şi 7 ianuarie, toate având epicentrul în zona seismică Vrancea. 

În luna septembrie, în România au avut loc peste 25 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,5 și 4,3 grade pe scara Richter.

În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.