CUTREMURUL DIN VRANCEA s-a simţit şi la Chişinău

CUTREMURUL DIN VRANCEA, cu magnitudine 4.7, s-a simţit înmai multe oraşe din România, ca Iaşi, Brăila, Bacău sau Bucureşti, dar şi în Republica Moldova, la Chişinău sau Bălţi. 

RomaniaTV.net
24 ian. 2015, 08:30
CUTREMURUL DIN VRANCEA s-a simţit şi la Chişinău
Un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 4,6-4,8 grade pe scara Richter s-a produs in dimineata zilei de sambata, 24 ianuarie, in regiunea Vrancea.

Cutremurul a avut loc la ora locala 9h55min46sec (7h55min46sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in Muntii Vrancei, la nord de PIETRELE INSIRATE si la sud de Parcul Natural Putna-Vrancea, judetul Vrancea (45,76grade latitudine Nordica, 26,54 grade longitudine Estica).

Cutremurul s-a produs la adancimea de 100 km si a avut magnitudinea de 4,6-4,8 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a miscarii seismice a fost de IV pana la IV-V grade pe scara Mercalli. Cutremurul a fost resimtit pe o arie larga in sudul si estul tarii, inclusiv la BUCURESTI, unde intensitatea a fost de III grade pe scara Mercalli. Cutremurul din aceasta dimineata a fost cel mai puternic inregistrat in Vrancea de la inceputul anului. Alte 4 cutremure de magnitudini peste 4,0 s-au mai produs in Vrancea in aceasta luna, magnitudinile acestora fiind de 4,1 pana la 4,3 grade pe scara Richter.