Dacia lui Ceauşescu, scoasă pe stradă în România VIDEO

O legendă se află în Piaţa Sfatului din Braşov. Nu este vorba despre vreun star de cinema, ci de Dacia lui Nicolae Ceauşescu. Maşina arată mai bine ca niciodată şi funcţionează perfect. Cel care a cumpărat-o e mândru de ea şi o îngrijeşte ca pe un copil. Automobilul este un model Dacia 2000, foarte rar, făcut pentru clienţi speciali şi are dotări care în 1981 erau considerate inovatoare.

11 mai 2014, 12:59
Dacia lui Ceauşescu, scoasă pe stradă în România VIDEO

Automobilul este o Dacia 2000, care înseamnă de fapt un Renault 20, asamblat în România, în 1981, informează România TV. Maşina a fost făcută special ca să satisfacă gusturile unui pasionat de automobilism şi are dotări rare pentru vremea în care a fost construită.

„Are un motor de 2200 de cmc, 150 de cai putere, cutie de viteze automată, cu trei rapoarte, aer condiţionat, geamuri electrice, închidere centralizată, servodirecţie, servofrână, pilot automat cu comenzi pe volan”, a declarat actualul proprietar al maşinii, Ovidiu Măgureanu.

Citeşte şi Palatul lui Ceauşescu, scos la vânzare de RA-APPS

Mândrul proprietar al Daciei lui Ceauşescu n-a ştiut de la început că automobilul este o legendă.

„Ştiam că au fost făcute foarte puţine, nu cunoşteam foarte multe lucruri în momentul respectiv. Iniţial nici nu ştiam că este chiar una din maşinile cu care era deplasat tovarăşul”, a amintit Ovidiu Măgureanu.

Citeşte şi DOCUMENT EXCLUSIV destinat lui Ceauşescu. Vezi de ce îi dădeau nemţii milioane de dolari dictatorului VIDEO

Nicolae Ceauşescu folosea maşina pentru vizitele de lucru. Actualul proprietar o foloseşte mai mult pentru agrement. „o conduc doar duminica”, a precizat Ovidiu Măgureanu.

Dacia lui Ceauşescu a fost vedeta expoziţiei de maşini.