Dacian Cioloş, discuţii în miez de noapte pe Facebook: „A fost şi vina doamnei Guseth”

Dacian Cioloş a anunţat, noaptea trecută, pe pagina sa de Facebook că o retrage pe Cristina Guseth de la Justiţie, în urma audierilor din comisiile parlamentare. În miez de noapte, premierul desemnat a şi răspuns celor care comentau critic deciziile acestuia.

17 nov. 2015, 10:35
Dacian Cioloş, discuţii în miez de noapte pe Facebook: „A fost şi vina doamnei Guseth”

La puţin după ora 1 noapte, Dacian Cioloş a postat pe contul său de Facebook că a decis să o retragă pe Cristina Guset, pe motiv că nu vrea să vulnerabilizeze încrederea în justiţie:

„Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel încrederea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru mentinerea credibilitatii activitatii Justitiei, am hotarât sa retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineață voi inainta conducerii Parlamentului o nouă propunere.

Imediat au început să curgă comentariile la postare, iar Cioloş a răspuns la unele dintre postări. 

„Imi pare rau, dar cred ca faceti jocul parlamentarilor speriati de integritatea doamnei Guseth si nu este de loc acesta sensul miscarii care a determinat aceste schimbari. Ce raspunde un candidat potrivit pt aceasta functie cand e intrebat de imunitati. Ca daa este bine asa cum este ? Nu cred, dar raspunsul unui om integru – ca trebuiesc revizuite pentru ca impieteaza asupra actului de justiei – nu l va califica la votul comisiei. Nu e evident un cerc vicios ? Doamna Guseth a trebuit sa respire o atmosfera toxica in aceste audieri si sa raspunda la intrebari perfide si manipulatorii. Asta e doar un exemplu, dar intreaga audiere din comisie a fost orchestrata ca sa decideti asa… Imi pare rau ca aveti astfel de sensibilitati si incepeti cu un astfel de compromis…”

Răspunsul lui Dacian Cioloş: „A fost si vina doamnei Guseth. Altfel nu as fi decis asta.”

” Domnule Ciolos, nu am reusit sa inteleg nici nominalizarea Elisabetei Lipa. Ati stat vreodata de vorba cu dansa? Presupun ca nu. Managementul Elisabetei Lipa este zero. Este un om modest in gandire. Nu cred ca ar fi rau daca v-ati face timp sa vorbiti cu dansa, macar cateva minute.”

Dacian Cioloş: „Am stat de vorba, desigur. Din cate stiu este manager la clubul Dinamo”

CITEŞTE ŞI Cristina Guseth a fost retrasă de la Ministerul Justiţiei. Dacian Cioloş a făcut anunţul pe Facebook