Dacian Cioloş este căsătorit cu o franţuzoaică. Cum arată soţia noului premier FOTO

Dacian Cioloş, noul premier al României, este căsătorit cu o franţuzoaică, Valerie Villemin, nepoata fostului ministru francez de Externe Michel Barnier. Valerie Ciolos-Villemin

10 nov. 2015, 16:14

Valerie Cioloş-Villemin este expertă în domeniul agriculturii, iar în trecut a ocupat funcţia de cercetător la Montpellier SupAgro, precum şi funcţia de director la Agence Universitaire de la Francophonie, filiala din Republica Moldova.

În calitate de expert la Agro Montpellier, în 2004 ea a întocmit un raport în care critica vinurile româneşti, spunând despre acestea că sunt de slabă calitate sau contrafăcute.

Citeşte şi Traian Băsescu: „Dacian Cioloş, o soluţie bună”

Dacian Cioloş are 46 de ani şi, la rândul său, are studii aprofundate în agricultură, după absolvirea Facultății de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj (1989-1994), urmând studii de agronomie aprofundată, specializarea „Sisteme de producție și Dezvoltare rurală” la École Nationale Supérieure Agronomique (ENSAR) din Rennes, Franța. De asemenea a beneficiat de o bursă guvernamentală franceză (1995-1996) și un master științific (DEA) în „Economia dezvoltării agricole, agro-alimentare și rurale” la École Nationale Supérieure Agronomique (ENSAM) și Université Montpellier I (1996-1997). Începând din anul 2000, este doctorand în economia dezvoltării agricole, agroalimentare și rurale la Institutul Național de Cercetări Agronomice (INRA) din cadrul École Nationale Supérieure Agronomique Montpellier (ENSAM).