Daciana Sârbu, nominalizată „Europarlamentarul Anului” pentru domeniul sănătăţii

Miercuri au fost date publicitatii la Bruxelles nominalizarile pentru premiile "Europarlamentarul Anului", care ofera recunoastere celor mai activi si influenti membri ai Parlamentului European. Daciana Sarbu (PSD) se numara printre alesii considerati cei mai implicati si activi.

28 ian. 2015, 14:00
Daciana Sârbu, nominalizată „Europarlamentarul Anului” pentru domeniul sănătăţii

Fiecare domeniu de activitate al legislativului comunitar isi gaseste corespondent intr-o categorie de premii. Anul acesta, la categoria „Sanatate”, unul dintre cei 3 eurodeputati nominalizati este Daciana Sarbu. Potrivit anuntului oficial, nominalizarea recunoaste „munca neobosita pentru imbunatatirea rezultatelor europene in domeniul sanatatii”.

Plasarea pe aceasta lista scurta a favoritilor la premiul „Europarlamentarul Anului” vine astfel sa confirme activitatea intensa a sotiei premierului, care si-a continuat ritmul actiunilor si in acest mandat. Asa cum e si firesc, domeniul sanatatii este unul foarte important pentru Uniunea Europeana, iar rapoartele, dezbaterile si negocierile din aceasta comisie sunt printre cele mai relevante din activitatea legislativului de la Bruxelles. In vara anului 2014, Daciana Sarbu a fost aleasa de colegii sai vicepresedinta a acestei comisii, care se ocupa de legislatia europeana privint sanatatea publica si protectia mediului. De altfel, chiar la inceputul acestei saptamani ea a condus una dintre sedintele comisiei, unde s-a dezbatut strategia UE privind padurile.

Europarlamentarul s-a implicat si in campanii si initiative destinate protejarii pacientilor. Tot in aceasta luna, ea a fost desemnata si lider al unei structuri care militeaza la Bruxelles pentru ajutarea celor care sufera de afectiuni neurologice, primind aceasta responsabilitate din partea colegilor eurodeputati si a ONG-urilor europene de profil. Asta dupa ce chiar in timpul campaniei electorale, sotia premierului semna, alaturi de alti 3 eurodeputati, un articol-apel pentru masuri urgente la nivelul UE impotriva cancerului pancreatic, aparut in Parliament Magazine. Sotia premierului se remarca si prin numarul mare de rapoarte amendate la PE, ocupand primul loc in randul delegatiei romanesti.

Delegatia PSD este de altfel singura care are 3 membri pe lista de nominalizati la aceste premii, alaturi de Daciana Sarbu fiind apreciati si eurodeputatii Sorin Moisa (la categoria Piata interna) si Victor Negrescu (la categoria Agenda digitala). Niciun europarlamentar de la PDL nu se regaseste pe aceasta lista.