Dan Alexa a plecat de la Rapid

Dan Alexa a anunțat că renunță la funcția de antrenor principal al celor de la Rapid, după ce Curtea de Apel a acordat un nou termen la cererea de suspendare a hotărârii de faliment, motiv pentru care gruparea giuleșteană nu va putea evolua în Liga I.

20 iul. 2016, 16:06
Dan Alexa a plecat de la Rapid

Dan Alexa a preluat echipa giuleșteană la sfârșitul lunii august a anului trecut și a reușit promovarea în Liga I. În urmă cu o lună el își prelungise contractul cu FC Rapid pentru încă un sezon.

George Copos, prima reacţie despre situaţia de la Rapid

„Era cam ultima speranță să continuăm. Pentru mine lucrurile au fost clare. Asta a fost ultima zi, i-am anunțat și pe jucători. Am avut speranțe că putem să jucăm în Liga I. Mâine va anunța Liga ce se va întâmpla, dar șansele sunt minime, singura variantă e ca Rapid să se înscrie cu juniorii în prima ligă. Noi nu mai putem face contracte, așa că pentru mine a fost ultima zi la Rapid. Le mulțumesc suporterilor, pot să privesc în ochi orice rapidist. Îmi e imposibil să mai rămân, la fel și jucătorilor, pentru că nu se mai pot face contracte”, a declarat Dan Alexa pentru Dolce Sport.

Curtea de Apel București a amânat, miercuri, pentru 24 august, cererea de suspendare a executării silite în cazul falimentului clubului Rapid. În aceste condiții, cel mai probabil formația giuleșteană nu va fi înscrisă în Liga I. Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal a stabilit data de 21 iulie ca termen limită pentru acceptarea sau nu a echipei giuleștene în ediția 2016 — 2017 a Ligii I, în funcție de suspendarea executării hotărârii de faliment.

Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga I, se află în procedură de insolvență din 7 decembrie 2012. În prezent, suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.