Dan Andronic, despre interviul cu Sebastian Ghiţă: Mi-a spus că a fugit pentru că s-a temut de integritatea lui fizică şi morală

Dan Andronic a făcut dezvăluiri la România TV despre întâlnirea pe care a avut-o cu fostul deputat Sebastian Ghiţă, la Belgrad. Jurnalistul a povestit că Sebastian Ghiţă nu l-a lăsat să-l fotografieze şi nici măcar să-l înregistreze, fiind nevoit să-şi noteze într-un carneţel ceea ce au vorbit. Andronic a mai spus că fostul deputat a fugit din ţară pentru că se temea de integritatea sa fizică şi morală. 

02 iun. 2017, 12:04
Dan Andronic, despre interviul cu Sebastian Ghiţă: Mi-a spus că a fugit pentru că s-a temut de integritatea lui fizică şi morală

Jurnalistul Dan Andronic a povestit la România TV cum a decurs întânirea cu Sebastian Ghiţă:

Ne-am intalnit in fata unui magazin si nu l-am recunoscut, venea spre mine si nu mi-am dat seama ca e Sebastian Ghita. A slăbit foarte mult, e mult mai retinut decat era inainte de decembrie 2016, mult mai calculat, mai atent, nu a vrut sa imi arate unde e casa in care sta. I-am cerut sa ma duca la restaurantul unde a fost arestat, am fost acolo, am vorbit. Chelnerul care a venit sa ne intrebe daca vrem ceva se uita foarte insistent la el şi era nedumerit, era acelasi chelner ca in seara in care a fost arestat, dar nu l-a recunoscut„, a declarat Dan Andronic.

Andronic a mai declarat că Sebastian Ghiţă nu s-a lăsat fotografiat. Ba mai mult, acesta nu a vrut nici să fie înregistrată discuţia pe care a purtat-o cu jurnalistul:

Sebastian Ghita a fost eliberat vineri, eu m-am intalnit cu el marti, miercuri…Romania tv va fi ultimul post cu care va vorbi Sebastian Ghiţă, eu cel puţin aşa as face ca să nu amestec lucrurile, atâta tot. Nu m-a lasat sa-l fotografiez, nu m-a lasat nici macar sa-l inregistrez, am notat ca pe vremuri in carnetel. Mi-a spus că celula in care a stat avea 9 metri pătraţi, avea acces zilnic la magazinul inchisorii, juca baschet in fiecare zi, toata lumea se purta frumos. A spus ca a fugit pentru ca s-a temut de integritatea lui fizica si morală. Mi se pare mult mai preocupat de situaţia legala pe care o are, de procesele in curs, decât de dezvăluiri. Nu mi s-a parut ca e un om înfrânt. Nu a incercat nimeni din România sa-l contacteze şi nu a refuzat niciun contact„, a spus Dan Andronic la România TV.

Jurnalistul Dan Andronic a mai spus că în data de 16 decembrie, când Sebastian Ghiţă a fugit din ţară, procurorul Negulescu s-a dus la arestul de la Câmpina, care e unul dintre cele mai dure din România , si acolo i-a ales celula lui Ghiţă şi tovarăşul de celulă.

Dan Andronic a anunţat vineri dimineață pe pagina de Facebook că s-a întâlnit cu Sebastian Ghiță la Belgrad. 

„Am aflat multe lucruri in privinţa modului in care a fost retinut Sebastian Ghita. Se incerca sa se puna presiune pe Sebastian. El este acum mult mai reţinut, mult mai atent la ceea ce spune. Mi-a zis ca daca nu era vorba de mine, nu facea acest interviu”, a punctat Dan Andronic, cel care va publica în zilele următoare un interviu cu Sebastian Ghiţă.

Fostul deputat i-a spus lui Dan Andronic că se teme pentru viaţa lui. „Sebastian Ghiţă este mult mai retinut, dar nu resemnat, nu se considera invins, o ia mult mai asezat ca inainte”, spune Andronic.

Citeşte şi: Sebastian Ghiţă, primele imagini după eliberarea din arest la Belgrad

Andronic a precizat că Ghiță a fugit din țară pentru că îi era frică pentru integritatea lui fizică. S-a temut de faptul că dacă va ajunge în arest se poate întâmpla ceva mai rău. 

„Au existat zvonuri că l-a contactat cineva din România, de la SRI, de la SIE. El a zis că nu, că nimeni nu l-a contactat în afară de familia sa”, a precizat jurnalistul.

„Această poză a fost făcută ieri, 1 iunie, în Belgrad. Cel care a făcut poza este Sebastian Ghiță. Dan Andronic ține în mână un exemplar din aceea dimineață a ziarului „Politika”, cel mai vechi cotidian sârbesc. Fondat în 1904, ziarul a fost unica publicație deținută de persoane private într-o țară socialistă”, a scris Andronic în EVZ.