Dan Barna anunţă că a invitat-o pe Laura Coduţa Kovesi să se înscrie în USR

Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat marţi că a invitat-o pe fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, să se alăture formaţiunii, iar după un schimb de mesaje cu aceasta, ea a spus că apreciază suportul pe care i-l oferă USR şi se mai gândeşte la propunere. Barna a mai afirmat că fosta şefă DNA ar putea fi un candidat la alegerile prezidenţiale.

10 iul. 2018, 12:16
Dan Barna anunţă că a invitat-o pe Laura Coduţa Kovesi să se înscrie în USR

„A fost un schimb de mesaje în care i-am transmis că se bucură în continuare de încrederea şi de sprijinul nostru. I-am spus, de asemenea, că USR are uşile deschise pentru domnia sa în măsura în care va considera necesar să intre în politică şi i-am spus asta pentru că Laura Codruţa Kovesi este un simbol al luptei anticorupţie, USR este angrenat la propriu cu toate resursele în această luptă de susţinere a statului de drept şi, în măsura în care doamna Kovesi va dori să intre în politică, considerăm că ar putea să fie un membru foarte valoros al partidului nostru şi ar putea să aducă acea parte de Românie decentă, să avem un stat în care un condamnat penal care fură bani de la copii şi îşi plăteşte oamenii de la partid nu conduce statul”, a declarat Dan Barna.

Barna a relatat că Laura Codruţa Kovesi i-a dat un mesaj prin care i-a mulţumit pentru suportul USR, spunându-i că vor sta de vorbă după ce revine din concediu aceasta.

„Am primit un mesaj de mulţumire în care a apreciat suportul nostru şi a spus că pentru perioada următoare se va retrage puţin, neavând concediu de cinci ani, după care vom putea să stăm de vorbă în perioada următoare”, a spus liderul USR.

În opinia sa, nu se poate vorbi acum de un refuz din partea Codruţei Kovesi, transmiţându-i că „uşile USR sunt deschise şi de a o invita în partid”.

Totuşi, Barna spune că fosta şefă DNA i-a spus că va rămâne deocamdată procuror.

Întrebat dacă USR ar susţine-o pe Kovesi pentru alegerile prezidenţiale, el a replicat: „USR este un partid pe bune democratic şi orice membru care îşi doreşte să candideze pentru o poziţie poate să facă lucrul ăsta. Dacă partidul o va susţine, şi doamna Kovesi, ca oricine altcineva, poate să fie un candidat al partidului nostru. Ar putea să fie o opţiune pentru România, pentru că doamna Kovesi a dovedit în toată această perioadă că există posiblitatea ca un om să lupte în mod real pentru justiţie”.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, aceasta anunţând că va rămâne în continuare procuror.