Dana Gîrbovan dezvăluie cine este premierul care i-a propus să fie ministru al Justiţiei

Preşedintele UNJR, Dana Gîrbovan, i-a solicitat, luni, procurorului Mihaiela Iorga să spună public care a fost ministrul al cărui dosar Laura Codruţa Kovesi a cerut să fie urgentat, precizând că ea nu a discutat decât cu Sorin Grindeanu despre posibilitatea de a fi ministrul Justiţiei. Pe de altă parte, alte surse susţin că Eugen Teodorovici ar fi ministrul vizat.

12 feb. 2018, 13:19
Dana Gîrbovan dezvăluie cine este premierul care i-a propus să fie ministru al Justiţiei

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR) a mai transmis că singura discuţie purtată tangenţial despre un posibil portofoliu al Justiţiei a fost purtată cu fostul premier Sorin Grindeanu, ea refuzând oferta.

„Singura dată când mi s-a propus, tangenţial, dacă aş lua în calcul să accept să ocup poziţia de ministru al justiţiei a fost de premierul Sorin Grindeanu, în cadrul unei întâlniri pe care am avut-o cu acesta pe data de 15 februarie 2017, lucru pe care l-am declinat. Întâlnirea respectivă a fost cerută de premierul Grindeanu, iar agenda discuţiei a fost strict legată de chestiuni ce ţin de justiţie, cum ar fi degrevarea instanţelor, temele din Memorandumul privind justiţia precum şi restanţele salariale. Nu a existat pe agenda prealabilă a discuţiei vreo referire la numirea ministrului justiţiei. În cadrul discuţiei, referirea la ocuparea funcţiei de ministru al justiţiei a fost făcută tangenţial, am declinat-o, şi am mers mai departe cu temele pe care le-am avut pe agendă”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Dana Gîrbovan.

Citeşte şi: Mihaiela Iorga dezvăluie că percheziţia într-un dosar s-a făcut după ce a fost anunţată public. S-a trimis o echipă de poliţişti

Preşedintele UNJR precizează că, în afară de respectiva discuţie cu Sorin Grindeanu, nu a mai vorbit cu nimeni altcineva despre ocuparea acelei funcţii.

„Este şocant, de aceea, să aflu că procurorilor din cadrul DNA li se dădeau instrucţiuni pentru a urgenta anumite dosare cu scopul de a influenţa decizii politice ori numiri în funcţii publice. Reiterez, de aceea, solicitarea doamnei procuror Iorga Moraru să spună public care a fost ministrul a cărui dosar procurorul şef DNA a cerut să-i fie urgentat, când a avut loc discuţia respectivă şi în prezenţa cărei alte persoane, pentru a putea fi efectuate verificări sub aceste aspecte”, conchide Dana Gîrbovan.

Precizările vin după ce Mihaiela Iorga a declarat, duminică seară, că Laura Codruţa Kovesi a chemat-o, la un moment dat, ca să o întrebe dacă nu ar putea să „iasă” cu un dosar al unui fost ministru ce urma să fie numit premier, pentru că acesta din urmă ar fi numit-o pe Dana Gîrbovan ministru al Justiţiei, ceea ce ar fi reprezentat un dezastru pentru DNA.

Mihaiela Iorga a mai spus că a fost chemată de către procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un birou al unui alt procuror, prin urmare a mai existat un martor al acestei discuţii.

La rândul său, procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a precizat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că nu a existat nicio discuţie cu procurorul Mihaiela Moraru Iorga despre un dosar referitor la vreun ministru care putea să ajungă premier şi că nu a făcut niciodată presiuni sau acte de imixtiune în vreun dosar.