Dăncilă: Guvernul va aproba implementarea Sistemului Informatic Integrat pentru emiterea actelor de stare civilă

Guvernul va aproba, printr-o hotărâre, nota de fundamentare privind necesitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului Sistem Informatic Integrat pentru emiterea actelor de stare civilă, proiect în valoare de 184.921.000 de lei, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

RomaniaTV.net
21 iun. 2018, 10:55
Dăncilă: Guvernul va aproba implementarea Sistemului Informatic Integrat pentru emiterea actelor de stare civilă

„Pe agenda Guvernului avem hotărârea de guvern privind aprobarea notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului Sistem Informatic Integrat pentru emiterea actelor de stare civilă. Obiectivul general al proiectului constă în informatizarea sistemului de depunere a cererilor pentru înregistrarea şi eliberarea efectivă a documentelor de stare civilă „, a declarat Viorica Dăncilă, joi, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul a menţionat că printre beneficiile implementării proiectului se numără „reducerea birocraţiei, centralizarea în format electronic a informaţiilor cu privire la documentele istorice de stare civilă din ultimii 100 de ani”.

„Valoarea totală a proiectului este de 184.921.000 de lei. Proiectul a fost depus pentru finanţare în cadrul programului operaţional competitivitate Axa prioritară 2 Tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor”, a mai precizat Dăncilă.