Daune uriaşe pentru mâncare stricată din supermarket

Daune de aproape un milion de lei. Atât cere o femeie din Constanţa, care s-a îmbolnăvit de salmonela după ce a mâncat la autoservirea unui supermarket. S-a întâmplat la finele anului trecut, când 18 oameni au ajuns intoxicaţi la spital.

29 apr. 2016, 07:19
Daune uriaşe pentru mâncare stricată din supermarket

Magazinul Auchan a fost amendat cu 30.000 de lei de Protecţia Consumatorilor, la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, în urma unui control la care au fost găsite 140 de kilograme de alimente expirate sau depozitate necorespunzător. Control a survenit după ce 18 consumatori au fost diagnosticați cu enterocolită cu salmonela, după ce au consumat de la Autoservirea Auchan.

La patru luni de la incident, unul dintre clienții afectați de mâncarea stricată pusă la vânzare de reprezentanții unității a deschis acțiune la instanță, solicitând daune morale. Procesul a fost înregistrat pe data de 14 aprilie. Andreea Mititelu, în vârstă de 28 de ani, și-a angajat un avocat din București care o va ajuta să obțină despăgubiri în valoare de 900.000 lei de la Auchan.

„Este singura care a depus acțiunea în instanță împotriva Auchan, din cei care au suferit de toxiinfecție alimentară. Cerem daune morale în valoare de 900.000 lei. Acum, cât o să primească, rămâne de văzut. Am depus la dosar toate documentele nesesare, seturile de analize care le-a făcut. Clienta mea a fost foarte afectată, a refuzat internarea în spital, pentru că are fobie. A sunat la ambulanță în trei rânduri, a fost foarte rău, nu se putea mișca, avea peste 10 scaunde pe zi, vărsături nenumărarte. S-a refăcut foarte greu. E o persoană mai slăbuță, într-o săptămână a slăbit 7 kilograme”, a precizat avocata Adina Petre, potrivit replicaonline.ro.

Reprezentanții OPC, în urma verificărilor efectuate la Autoservirea Auchan, au găsit la comercializare o cantitate de 15.3 kg preparate culinare (orez sârbesc, piure cartofi, paste cu pui, piep pui rotisat, cotlet la grătar) care nu respectau condiţiile de depozitare.

Vezi şi: Mâncarea preferată a românilor, plină de bacterii. Shaorma şi covrigii ne pot îmbolnăvi de Salmonela sau Hepatită