De câte ore de somn avem nevoie în funcţie de vârstă

Oamenii nu țin de cont timpul pe care și-l alocă somnului în fiecare zi. Specialiști spun că există un număr de ore de somn pentru fiecare vârstă și toată lumea ar trebui să țină cont de el pentru a avea o activitate productivă.

29 nov. 2017, 20:24
De câte ore de somn avem nevoie în funcţie de vârstă

De cele mai multe ori, oamenii nu dorm cât ar trebui și de aceea se trezesc mai obosiți decât erau în momentul în care au mers la somn, scrie estisuperba.ro. Acest lucru poate afecta corpul, atât mental, cât și fizic.

Citeşte şi 5 sfaturi despre sex pentru femei, de la bărbaţi

Somnul, odihna în general, este foarte important pentru că pe parcursul zilei corpul nostru este supus unor sarcini solicitante. Iată cât de mult ar trebui să dormi în funcție de vârsta pe care o ai:

1. Copiii:

Bebelușii, cu vârste între 0 și 3 luni au nevoie de 14-17 ore de somn. Copiii cu vârste între 4 și 11 luni au nevoie de 12-15 ore pe zi de somn.

Vei vedea că înaintarea în vârstă scade numărul orelor de somn. Preșcolarii au nevoie de 10 sau 13 ore de somn pe zi. Copiii cu vârste între 6 și 13 ani, cei care merg la școală, au nevoie de 9-11 ore de odihnă pe zi.

2. Adolescenții:

Anii adolescenței, de la 14 la 17 ani, este o perioadă plină de distracție. Minimul de ore de somn pe care ar trebui să le aibă aceștia ar trebui să fie între 8 și 10 ore pe zi, însă cu siguranță dorm mult mai puțin.

Cei cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani ar trebui să doarmă între 7 și 9 ore pe zi. De cele mai multe ori, persoanele cu aceste vârste nu dorm cât trebuie, ba chiar pierd nopți în șir.

Citeşte şi Cum să te trezeşti în dimineţile întunecate. Încearcă aceste trucuri şi vei uita cum e să fii somnoros

3. Adulții:

Persoanele cu vârste între 26 și 64 de ani au nevoie de 7-9 ore de somn pe zi. Este foarte important să se țină cont de aceste ore dacă vor să fie productivi și să-și păstreze sănătatea mentală și fizică.

4. Bătrânii:

Este vorba despre cei de peste 65 de ani. Aceste persoane a nevoie de 7 sau 8 ore de somn pe zi. Acest lucru îi va ajuta să aibă o sănătate bună.

Dacă ai o bună rutină în ceea ce privește somnul, nu va mai fi nevoie să ai alarme pe care el tot amâni. Deși multă lume nu acordă o importanță mare odihnei, somnul este foarte important pentru sănătatea noastră. Toată lumea ar trebui să respecte aceste ore de somn pentru vârsta pe care o are dacă se dorește o activitate productivă.

Tu câte ore dormi?