De ce a convocat Iohannis şedinţa CSAT în lipsa lui Ponta: „Probabil a apărut o URGENŢĂ majoră”

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, joi, şedinţa CSAT, în lipsa premierului Victor Ponta, plecat în vacanţă. Administraţia Prezidenţială nu a comunicat, înainte de reuniune, care este ordinea de zi a şedinţei. Fostul şef al statului, Traian Băsescu, spune că "probabil a apărut o urgenţă majoră".

30 iul. 2015, 09:53

Şedinţa CSAT a avut loc, joi, la Palatul Cotroceni, de la reuniune lipsind premierul Victor Ponta, care se află în concediu în Statele Unite ale Americii.

Şedinţa a durat mai puţin de o oră, iar înainte de şedinţă, Administraţia Prezidenţială nu a comunicat temele care vor fi discutate, aşa cum se obişnuieşte înaintea unor astfel de reuniuni.

Traian Băsescu a fost întrebat, joi, despre convocarea CSAT de către preşedintele Klaus Iohannis în absenţa premierului Victor Ponta, spunând că probabil a apărut ceva urgent.

„Preşedintele poate să convoace CSAT. Probabil a apărut ceva, o urgenţă majoră. Nu pot presupune ce ar putea fi„, a comentat Traian Băsescu.

CITEŞTE ŞI Şedinţă CSAT, convocată de Klaus Iohannis în absenţa lui Victor Ponta

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, spune şi el că este posibil să fi apărut „o chestiune urgentă”.

„Şedinţele CSAT se convoacă pentru chestiuni extrem de  importante, în special legate de siguranţa naţională.  Dacă a apărut o chestiune urgentă şi importantă, e firesc ca preşedintele să convoace CSAT, chiar dacă Victor Ponta a plecat în concediu legal, de odihnă. Există un premier interimar, a spus Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru joi, de la ora 14.00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă a CSAT. Reuniunea va avea loc în lipsa premierului Victor Ponta, care este plecat în concediu. 

Şedinţa CSAT este condusă de preşedintele Klaus Iohannis, care îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului.

Din Consiliului Suprem de Apărare a Ţării mai fac parte: premierul, care are funcţia de vicepreşedinte CSAT, ministrul apărării naţionale, ministrul afacerilor interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiţiei, ministrul economiei, ministrul finanţelor publice, directorul Serviciului Roman de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidenţial pentru securitate naţională.