De ce mă îngraş? Iată care sunt cele mai întâlnite motive!

În ultima perioadă ai luat tot mai mult în greutate? Descoperă care sunt cele mai întâlnite cauze care duc la creşterea în greutate ca să poţi lua măsuri în timp util.

15 iun. 2018, 08:28
De ce mă îngraş? Iată care sunt cele mai întâlnite motive!

Nu respecţi un program al meselor de peste zi 

Studiile arată că mesele în familie ne pot proteja de obezitate. Motivul: aceste reuniuni pot încuraja obiceiurile alimentare sănătoase. În urma mai multor studii, s-a arătat că un micuţii care iau masa în familie de cel puțin trei ori pe săptămână au 24% mai multe sanse de a mânca alimente sănătoase, spre deosebire de ceilalţi. 

Şi anul naşterii poate influenţa 

Cercetătorii au descoperit ca riscul de obezitate depinde în mare măsură de anul nașterii. Persoanele cu o mutaţie legată de obezitate predispuse la a FTO (masă de grăsime asociată obezităţii) sunt mai susceptibile de a fi supraponderali în cazul în care s-au născut după anul 1942. 

Lucrezi pe timpul nopţii 

Oamenii programaţi să doarmă atunci când este întuneric și să mănânce în timpul zilei. Munca pe timp de noapte  te face să câștigi în greutate, provocând o scădere a consumului total de energie. În cazul în care lucrezi noaptea soluția pentru a preveni creşterea în greutate este să mănânci mai puțin. 

Nu te odihneşti suficient 

Studiile arată că persoanele care nu se odihnesc sufiicent, constant, sunt mai predispuse la obezitate. Asta pentru că somnul joacă un rol important în metabolism, iar atunci când nu ne odihnim suficient avem tendinţa de a mânca mai mult, ceea ce duce la acumularea de kilograme nedorite 

Eşti stresat şi mănânci mai mult 

Persoanele care suferă din cauza stresului şi a anxietăţii sunt mai predispuse la obezitate. Acest lucru se întâmplă în special în cazul femeilor, căci acestea au obiceiul să mânânce mai mult atunci când nu se simt confortabil din punct de vedere psihic. 

Află de ce ne îngrăşăm mai mult în weekend AICI