De ce nu a fost încă publicată OUG privind migraţia aleşilor locali în Monitorul Oficial

Senatoarea PSD Gabriela Firea a explicat, marţi, că Ordonanţa de urgenţă privind aleşii locali nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial pentru că sunt necesare 'absolut toate semnăturile', astfel încât să nu poată fi contestată 'nici pe formă, nici pe fond'.

02 sept. 2014, 13:09
De ce nu a fost încă publicată OUG privind migraţia aleşilor locali în Monitorul Oficial

Gabriela Firea a ţinut să precizeze că, în opinia sa, important este să se anunţe momentul în care va intra ordonanţa în vigoare şi va începe să îşi producă efectele.

ALEŞII LOCALI îşi pot SCHIMBA PARTIDUL timp de 45 de zile. Guvernul a ADOPTAT ordonanţa privind migraţia

‘Eu nu am înţeles ca fiind o amânare. Eu am înţeles că este nevoie de absolut toate semnăturile, că trebuia şi un aviz de la Consiliul Legislativ şi va fi publicată acest ordonanţă în Monitorul Oficial şi ea va intra în vigoare. Deci, nu a fost practic o amânare. Au fost nişte detalii de natură tehnică. Era nevoie de mai multe semnături. Aşa este procedura. Nu poate să meargă la Monitorul Oficial niciun act normativ fără toate semnăturile. Trebuie să fie, până la urmă, din toate punctele de vedere – legal, juridic în regulă pentru a nu exista contestaţii nici pe formă, nici pe fond. Chiar dacă mai durează o zi sau două, important este ca textul să nu poată fi contestat’, a spus Firea, marţi, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Guvernul a adoptat, joia trecută, o ordonanţă prin care aleşii locali au posibilitatea ca în 45 de zile să-şi aleagă partidul din care vor să facă parte, fără a-şi pierde funcţiile.

Ambasada SUA: Suntem ÎNGRIJORAŢI în legătură cu momentul ales pentru adoptarea ordonanţei privind MIGRAŢIA