De ce sunt unele alimentele adevărate medicamente. Uite cum acţionează

Mai bine previi decat sa tratezi, acesta este principiul pe care ar trebui sa il urmeze zilnic fiecare om. Cum putem face acest lucru? Raspunsul e simplu: mancand sanatos.

RomaniaTV.net
18 aug. 2015, 08:05
De ce sunt unele alimentele adevărate medicamente. Uite cum acţionează

De la inceputul anilor 1990, s-a extins in Romania ideea ca alimentatia sta la baza sanatatii, concept demonstrat prin nenumarate studii, dar si experiente de zi cu zi, deseori, triste, care implica oameni care au dezvoltat boli grave din cauza unui regim nutritional dezechilibrat.

Potrivit specialistilor de la Institului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din Bucuresti, alimentele sanatoase sunt cele care contin substante nutritive, minerale si oligo-elemente absolut necesare atunci cand dorim sa dam jos cateva kilograme.

Ba mai mult, multe alimente pot fi adevarate medicamente nu folosite neaparat la tratarea unor boli, ci la prevenirea sau pentru recuperarea mai rapida in situatia unei convalescente.

Lactatele

Acesta este cazul produselor lactate care ajuta organismul in procesul de dezvoltare (atat la crestere in cazul copiilor, cat si la mentinere in cazul adultilor), gratie continutului de calciu.

Continuarea pe Lyla.ro.