De la 1 ianuarie vom avea printre cei mai scumpi carburanţi din UE. Vezi cât vom plăti benzina şi motorina

Suntem printre săracii Europei, dar de anul viitor vom plăti pe combustibil mai mult decât unele dintre cele mai bogate popoare ale continentului. Asta, în condiţiile în care salariul minim din ţara noastră este şi de 10 ori mai mic decât al unor ţări care au combustibil mai ieftin.

20 nov. 2013, 08:20
De la 1 ianuarie vom avea printre cei mai scumpi carburanţi din UE. Vezi cât vom plăti benzina şi motorina

Românii nu vor mai sta deloc bine în ceea ce priveşte preţul combustibililor, începând cu 1 ianuarie 2014, după aplicarea noului regim fiscal asupra carburanţilor, informează România TV. Taxa unică pe litru şi majorarea accizelor vor creşte preţul carburanţilor cu aproximativ 9 eurocenţi pe litru.

Astfel, vom avea printre cele mai mari preţuri la carburanţi din Uniunea Europeană. Benzina din România va fi mai scumpă decât în ţări precum Polonia, Luxemburg sau Estonia.

PREŢUL BENZINEI LA 1 IANUARIE 2014

ROMÂNIA-1,29 euro/litru
Luxemburg – 1,27 euro/litru
Polonia – 1,27 euro/litru

La motorina situaţia va fi şi mai gravă. Motorina în România va fi mai scumpă decât în majoritatea statelor europene. Va fi mai ieftin să faci plinul cu motorină în ţări precum Franţa, Spania, Austria sau Luxemburg. Asta, în condiţiile în care salariul minim în România este mai mic decât în Spania de 5 ori, de 8 ori mai mic decât în Franţa şi de 10 ori mai mic decât în Luxemburg.

PREŢUL MOTORINEI LA 1 IANUARIE 2014

ROMÂNIA – 1,37 euro/litru
Franţa – 1,31 euro/litru
Polonia – 1,28 euro/litru

Spania – 1,33 euro/litru
Luxemburg – 1,18 euro/litru