De necrezut, în România se plăteşte taxa pe umbră. Ce impozite trăsnite au mai inventat primarii noştri

Autorităţile locale din România se dovedesc a fi extrem de inventive când vine vorba despre taxe, astfel că în Bistriţa a ajuns să se taxeze şi umbra făcută de animale.

11 apr. 2017, 16:39
De necrezut, în România se plăteşte taxa pe umbră. Ce impozite trăsnite au mai inventat primarii noştri

Pe lângă taxele impuse de statul român prin diferite instituţii, autorităţile locale au şi ele propria viziune asupra taxelor şi impozitelor şi nu ezită să le experimenteze pe spinarea cetăţeanului. Adevărul.ro a consultat taxele speciale din mai multe oraşe şi judeţe din ţară şi a alcătuit un top al celor mai neobişnuite astfel de dări.

1. Taxa pe umbră. Aceasta pune la plată, practic, umbra făcută de animalele ieşite la păşunat în zonele limitrofe pădurii de lângă Bistriţa. Proprietarii de animale care folosesc păşunile de lângă oraş trebuie să plătească Primăriei Bistriţa 110 lei pe hectar.

2. Taxa pentru uşă. Primăria Bistriţa te taxează cu 240 de lei dacă vrei să îţi faci încă o uşă de acces la casă, pe lângă cea existentă. Dacă este vorba despre uşa de acces în curte taxa este de 120 de lei.

3. Taxa de scară. Dacă vrei să îţi amenajezi un spaţiu comercial, birou, cabinet medical, stomatologic sau veterinar la parterul unui bloc din Bistriţa şi ai nevoie de scări de acces ai de plătit 95 de lei lunar, taxa de scări.

4. Taxa pe artificii. La Timişoara, firmele care se ocupă de serviciile pirotehnice plătesc autorităţilor locale 200 de lei pentru un minut de artificii.

5. Taxa pe şanţ. În Bacău, firmele care au de săpat şanţuri trebuie să plătească primăriei o taxa de doi lei, pe metru, pe zi.