DECIZIA luată de Judecătoria sectorului 5 în Dosarul lui Traian Băsescu privind răpirea jurnaliştilor în Irak

Judecătoria Sectorului 5 şi-a declinat competenţa în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în Dosarul lui Traian Băsescu privind răpirea jurnaliştilor români în Irak, în care este acuzat şi Vasile Blaga. 

28 mai 2015, 09:41
DECIZIA luată de Judecătoria sectorului 5 în Dosarul lui Traian Băsescu privind răpirea jurnaliştilor în Irak

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5 urmau să decidă, joi, dacă redeschid urmărirea penală în dosarul referitor la răpirea jurnaliştilor români în Irak, după ce Parchetul a solicitat acest lucru în urma plângerii lui Corneliu Vadim Tudor împotriva lui Traian Băsescu şi Vasile Blaga.

Instanţa şi-a declinat însă competenţa de soluţionare a cererii de redeschidere a urmăririi penale formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie- Secţia penală.

Parchetul General preciza, la data de 18 mai, într-un răspuns transmis România TV, că, în dosarul privind jurnaliştii răpiţi în Irak, s-a început urmărirea penală pentru divulgare de secrete de stat, delapidare, neglijenţă în serviciu, abuz în serviciu, conflict de interese şi uzurparea funcţiei.

„S-a dispus redeschiderea urmăririi penale cu privire la infracţiunile de delapidare, abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, uzurparea funcţiei, conflictul de interese şi divulgarea informaţiilor secrete de stat, fapte prezentate în denunţul formulat”, preciza Parchetul.

În plângerea depusă la Parchet, Corneliu Vadim Tudor îi acuză pe Traian Băsescu şi pe Vasile Blaga că şi-ar fi oprit 4 milioane de dolari din banii plătiţi în 2005 de statul român. 

CITEŞTE ŞI ACUZAŢII GRAVE în dosarul privind răpirea jurnaliştilor în Irak. ANUNŢUL Parchetului General