Decizie controversată: Israelul aprobă construirea a 900 de locuinţe pentru colonişti în Ierusalimul de Est

Israelul a dat undă verde pentru construirea a 900 de locuințe pentru coloniști în Ierusalimul de Est, partea palestiniană a orașului ocupat și anexat de Israel, a anunțat joi organizația neguvernamentală anticolonizare Pace Acum, relatează AFP.

07 mai 2015, 14:01
Decizie controversată: Israelul aprobă construirea a 900 de locuinţe pentru colonişti în Ierusalimul de Est

La acest acord s-a ajuns miercuri, cu câteva ore înainte ca premierul în exercițiu Benjamin Netanyahu să anunțe că a reușit formarea unei coaliții guvernamentale, a precizat ONG-ul, potrivit Agerpres.

Oficiali palestinieni au denunțat deja guvernul de dreapta ca fiind un ‘guvern de coloniști’.

Cele 900 de locuințe urmează să fie construite în colonia Ramat Shlomo, o colonie extrem de controversată.

Comunitatea internațională consideră ilegală colonizarea, și anume construcția de așezări civile în teritoriile ocupate sau anexate de Israel din 1967. Colonizarea reprezintă pentru comunitatea internațională un obstacol major în obținerea păcii între israelieni și palestinieni.

Cu toate acestea, Netanyahu a continuat procesul colonizării început de predecesorii săi, în special în Ierusalimul de Est unde palestinienii doresc să stabilească capitala statului la care ei aspiră. La rândul său, Israelul consideră că Ierusalimul este capitala sa indivizibilă.