Decizie halucinantă în cazul profesorului care a lovit o elevă de 9 ani, vezi ce sancţiune a luat cadrul didactic

Învăţătorul de la şcoala din Viişoara, care a lovit săptămâna trecută o elevă de nouă ani, a fost sancţionat disciplinar cu observaţie scrisă, deşi se află la a doua abatere de acest fel. Decizia a fost luată de Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ.

13 oct. 2017, 10:42
Decizie halucinantă în cazul profesorului care a lovit o elevă de 9 ani, vezi ce sancţiune a luat cadrul didactic

Învăţătorul de la şcoala din Viişoara, judeţul Botoşani, care a fost acuzat săptămâna trecută de părinţii unei eleve de nouă ani că le-a agresat fetiţa, în timpul orelor de curs, a fost sancţionat de Consiliul de Administraţie al şcolii cu mustrare scrisă.

Dascălul nu este la prima abatere de acest gen, anul trecut fiind sancţionat tot cu un avertisment.

„Domnul învăţător a fost sancţionat disciplinar cu observaţie scrisă, decizia fiind luată de Consiliul de Administraţie al şcolii. Dânsul are dreptul să conteste decizia în termen de 15 zile de la comunicare”, a declarat presei Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Şcolar Botoşani, potrivit Mediafax.

Vezi si: Un profesor de la o şcoală din Rovinari, cercetat pentru că ar fi lovit un elev

Eleva de clasa a II-a a reclamat faptul că a fost lovită de mai multe ori de învăţător. Fetiţa s-a plâns mamei că a fost lovită în timpul orelor şi refuză să mai meargă la şcoală, un incident similar având loc şi anul trecut.

„M-am dus după ea la şcoală şi când a ieşit m-a luat în braţe şi-a început să plângă, spunându-mi că a fost bătută. Nu pot să o duc dimineaţă la şcoală, plânge, plânge că o bate iar învăţătorul şi o loveşte de perete cu spatele”, a spus Rodica Tănase, mama fetiţiei agresate.

Femeia spune că problemele au început încă de anul trecut, când fetiţa a povestit părinţilor că învăţătorul ar fi lovit un alt copil. Şi atunci fetiţa ar fi fost agresată de învăţător pentru că a spus acasă ceea ce se întâmpla la şcoală, iar în urma reclamaţiilor făcute de mamă, dascălul a fost schimbat din funcţia de director al unităţii de învăţământ.

Anul acesta, scena s-ar fi repetat, iar mama a depus o nouă plângere la conducerea şcolii.

Învăţătorul acuzat susţine că nu este adevărat ceea ce spune fetiţa.

În acest caz Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani s-a autosesizat şi a declanşat o anchetă, profesorul fiind cercetat penal pentru vătămare corporală.

Vezi si: Un profesor de muzică din Botoşani, suspendat de la catedră după ce medicii l-au declarat inapt