DECIZIE luată de o bancă românească: REDUCERE de 22,5% pentru conversia creditelor din franci în lei sau euro

Banca Transilvania (BT) va oferi, din 4 mai, în sediile Volksbank România, o reducere de 22,5% pentru clienții care doresc conversia creditelor din franci elvețieni în lei sau euro, potrivit unui comunicat de presă al băncii.

07 apr. 2015, 17:10
DECIZIE luată de o bancă românească: REDUCERE de 22,5% pentru conversia creditelor din franci în lei sau euro

„Având în vedere creșterea agresivă a cursului CHF din ultimii ani și pentru că aceasta a creat probleme sociale, ne angajăm, ca bancă, să venim cu soluții. În calitate de acționar, primele decizii luate de Banca Transilvania sunt următoarele: stoparea calculării comisionului de risc pentru clienții aflați în prezent în portofoliul Volksbank România și care au semnat contracte care includeau acest aspect; returnarea sumelor încasate cu titlu de comision de risc, în etape, prin diminuarea creditului în sold; reduceri la creditele celor care vor dori conversia creditelor din franci elvețieni în lei sau în euro și prelungirea cu o lună, până la data de 17 mai a.c., a deciziei privind înghețarea cursului CHF la nivelul 31.12.2014. Concret, Banca Transilvania va oferi, din 4 mai a.c., în sediile Volksbank Romania, o reducere de 22,5% pentru clienții care doresc conversia creditelor din franci elvețieni în lei sau euro”, se spune în comunicat.

Potrivit anunțului, la acest procent va fi adaugată, după caz, valoarea comisionului de risc.

Aproximativ 18.300 de clienți Volksbank România pot beneficia de soluțiile Băncii Transilvania. Banca precizează, totodată, că, în prezent, este în pregătire infrastructura Volksbank România, „așa încât totul să meargă conform așteptărilor”.

Citeşte şi Ce trebuie să facem ca să suspendăm plata ratelor la creditele bancare

Banca Trasilvania a semnat, marți, documentele de perfectare a tranzacției pentru achiziționarea directă și indirectă 100% din acțiunile Volksbank România SA, potrivit unui raport transmis Bursei.

Banca precizează că, până la finalul acestei zile, vor fi actualizate informațiile cu privire la tranzacție pe pagina de internet a băncii, urmând să fie puse la dispoziția acționarilor și investitorilor.

Banca Transilvania a achiziționat, la finalul anului trecut, 100% din acțiunile Volksbank România de la Osterreichische Volksbanken AG, Groupe BPCE, DZ BANK AG și WGZ BANK AG, și țintește locul doi pe piața bancară din România, potrivit unui anunț al președintelui Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă.

„În urma acestei tranzacții, estimăm o creștere pe segmentul de retail. Preluăm de la Volksbank 190.000 de clienți și credite ipotecare foarte multe (…) Am ales Volksbank pentru că are un portofoliu complementar Băncii Transilvania (…) Urmărim să ajungem pe locul doi în sistemul bancar din România”, a explicat Ciorcilă.

Acesta a amintit că Banca Transilvania avea, la sfârșitul anului 2014, o cotă de piață de 9,7%, iar Volksbank de 3,5%. Ca număr de clienți, Banca Transilvania a ajunsese la 1,88 de milioane și a preluat de la Volksbank 190.000 de clienți.

Potrivit oficialilor băncii, preluarea completă se va finaliza la începutul trimestrului doi din 2015, iar valoarea tranzacției nu a fost dată publicității.

Citeşte şi Cum poţi să scapi de ratele uriaşe la creditul în franci elveţieni