Declaraţie ciudată a lui Sepp Blatter: Fotbalul face obiectul suspiciunilor, în timp ce Federer este de neatins

Fotbalul face obiectul suspiciunilor, inclusiv în ce privește câștigurile jucătorilor, în timp ce un tenisman celebru ca Roger Federer "este de neatins", a afirmat Joseph Blatter, fostul președinte al FIFA, într-o emisiune a radioteleviziunii elvețiene RTS.

19 iun. 2017, 16:21
Declaraţie ciudată a lui Sepp Blatter: Fotbalul face obiectul suspiciunilor, în timp ce Federer este de neatins

Fotbalul este sportul în care se trișează cel mai mult, a apreciat Blatter, care a fost timp de 17 ani președintele FIFA, înainte să fie obligat să demisioneze și să fie suspendat. „Nu este bine, dar lumea trișează totuși”, a declarat elvețianul, amintind golul marcat cu mâna de argentinianul Diego Maradona împotriva Angliei la Cupa Mondială 1986. „E motivul pentru care acest sport și-a fixat măsuri de siguranță” cum sunt arbitrii și cultura fair-play-ului, a spus elvețianul care s-a văzut întotdeauna pe sine ca pe un jucător, nu ca pe un arbitru.

Potrivit lui Blatter, această „cultură” a fotbalului explică și suspiciunea îndreptată împotriva jucătorilor. Astfel, nu este o întâmplare că sunt vizate sistematic afacerile marilor fotbaliști, ca portughezul Cristiano Ronaldo, care a fost pus recent sub acuzare de Parchetul din Madrid pentru fraudă fiscală.Lumea nu l-ar suspecta niciodată pe Federer, care este totuși o mașină de făcut bani. Federer este de neatins„, a spus Blatter despre compatriotul său.

Citeşte şi Cristiano Ronaldo este indignat de ce i se întâmplă în Spania. Starul lusitan vrea să o părăsească pe Real Madrid

Blatter, care are 81 de ani, a mărturisit că are foarte puține regrete. După ce Michel Platini, fostul președinte al UEFA, l-a acuzat că a vrut „scalpul” său, elvețianul a reacționat. „Nu este în firea mea să distrug oamenii„, a asigurat el.

Blatter susține că a fost împotriva atribuirii Cupei Mondiale 2022 Qatarului, în timp ce Platini, cu Franța în spatele său, a făcut să se încline balanța în favoarea emiratului arab.