Denunţătorul din dosarul Hexi Pharma, prima apariţie publică. Mihail Leva, chemat la poliţie

Principalul denunţător din dosarul Hexi Pharma, prima apariţie după moartea lui Dan Condrea. Mihail Leva, directorul de producţie al companiei, este sub control judiciar şi a fost chemat să dea declaraţii la poliţie. El i-ar putea lămuri pe anchetatori cum se diluau produsele firmei.

01 iun. 2016, 05:55
Denunţătorul din dosarul Hexi Pharma, prima apariţie publică. Mihail Leva, chemat la poliţie

Mihail Leva, director de producție la Hexi Pharma, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului General în dosarul dezinfectanților diluați din spitale, fiind acuzat de complicitate la participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Mihail Leva este cercetat sub control judiciar.

În același dosar, Flori Dinu, director general al Hexi Pharma, a fost arestată la domiciliu. Ea este acuzată de săvârșirea a 99 de infracțiuni de înșelăciune în formă continuată și 29 de infracțiuni de înșelăciune în formă simplă, precum și infracțiunea de participație improprie de zădărnicirea combaterii bolilor.

Procurorii susțin că Hexi Pharma a încheiat contracte, în perioada 2014-2016, de vânzare de produse biocide cu 152 de unități medicale, iar valoarea acestora este de aproximativ 51 milioane lei.

CITEŞTE ŞI: Şoferul mort în accidentul din Corbeanca este Dan Condrea. Maşina lui, filmată de 13 ori într-o oră, pe acelaşi traseu