Descoperire SENZAŢIONALĂ. Epavele a trei corăbii scufundate, găsite la Sulina VIDEO

Doi tineri scafandri au găsit epavele a trei corăbii scufundate în urmă cu mai bine de un secol, în apropiere de Sulina. Legendele localnicilor au fost cele care i-au determinat pe cei doi să înceapă o aventură care a durat patru ani.

09 iun. 2015, 16:12
Descoperire SENZAŢIONALĂ. Epavele a trei corăbii scufundate, găsite la Sulina VIDEO

La şase kilometri de Sulina, şi la doar şapte metri adâncime, Iulian şi Pascale au descoperit nu una, ci trei nave scufundate în urmă cu mai bine de un secol.

„Cea mai interesantă dintre cele trei corăbii ni s-a părut cea de război. Aceasta prezenta un număr mare de ghiulele, însemnând că a fost o corabie foarte importantă de război, posibil fregată englezească sau franţuzească”, a declarat unul dintre scafandri.

Iulian Rusu şi Pascale Roibu au început căutările în urmă cu patru ani, după ce au auzit legendele pescarilor. Primul pas a fost documentarea.

„Foarte important a fost pentru noi imaginea Sulinei din 1861, imagine în care apar încă clădiri care sunt existente. Este vorba despre biserica Sfântul Nicolae, care se află încă în picioare şi faţă de care este poziţionată epava pe care noi am reuşit să o găsim în 2015”, a explicat scafandrul.

Aceasta nu a fost singura descoperire a tinerilor scafandri. În urmă cu doi ani, cei doi au găsit în lacul Siutghiol, epava unui avion doborât în timpul celui de-al doilea război mondial.