DEZASTRU în Capitală din cauza vântului puternic. Rafalele de până la 80 de km la oră au făcut ravagii VIDEO

Capitala şi 24 de județe au intrat, vineri, sub avertizare cod galben de ninsori viscolite. În Bucureşti, imediat după ce codulde vânt puternic a intrat în vigoare, s-au văzut şi efectele. Rafalele au doborât mai mulţi copaci, dar şi panouri publicitare şi bannere. Apelurile la 112 au fost de ordinul zecilor.

07 feb. 2015, 07:57
DEZASTRU în Capitală din cauza vântului puternic. Rafalele de până la 80 de km la oră au făcut ravagii VIDEO

Rafalele de până la 80 de km la oră au doborît copaci şi au smuls tencuiala de pe blocuri. În sectorul 6 al Capitalei, oamenii s-au trezit speriaţi de un zgomot ciudat. Bucăţi din tencuiala unui bloc au ajuns pe asfalt, potrivit România TV.

Citeşte şi Temperaturi resimţite de MINUS 35 de grade în România. HARTA INDICELUI DE RĂCIRE

A căzut peretele. din cauza vântului, peretele de la etajul 5 a căzut pe o maşină. Nu este prima dată când se întâmplă. S-a mai întâmplat cu vreo 10 ani în urmă„, a declarat un locatar dintr-un bloc din cartierul Drumul Taberei.

 

Un alt sector, aceleaşi probleme. În Berceni, cei care şi-au lăsat maşinile sub copaci, sunt nevoiţi acum să le ducă în service pentru reparaţii. Este şi cazul bărbatului din imagine. După miezul nopţii, vremea s-a schimbat radical.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei zile

Veştile proate de la meteorologi nu se opresc aici. Vântul va viscoli şi va spulbera zăpada. Între timp, pe arterele principale din Capitală se acţionează cu peste 400 de utilaje de deszăpezire.

Pompierii au avut 50 de intervenţii din cauza vijeliei, de vineri seară până sâmbătă dimineaţă, interval în care au fost avariate peste 15 autoturisme, au fost rupte 10 conductoare electrice şi au căzut bucăţi din 16 imobile, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti. Peste 15 maşini au fost avariate în Capitală din cauza furtunii din noaptea de vineri spre sâmbătă.

Bucureştiul şi 24 de judeţe din jumătatea de sud a ţării sunt, de vineri după-amiază până sâmbătă după-amiază, sub atenţionare cod galben de ninsoare şi vânt, care la rafală depăşeşte 60 de kilometri pe oră, viscolind zăpada.