Dezumidificator pentru aer. Semne ca ei nevoie de un dezumidificator. Ce trebuie sa stii inainte sa-l cumperi

Ai nevoie de un dezumidificator pentru aer? Raspunsul la aceasta intrebare, dar si sfaturi care sa te ajute sa cumperi unul vei gasi in cele ce urmeaza.

RomaniaTV.net
24 iun. 2018, 20:01
Dezumidificator pentru aer. Semne ca ei nevoie de un dezumidificator. Ce trebuie sa stii inainte sa-l cumperi

De ce ai nevoie de dezumidificator? Calitatea aerului din casa este foarte importanta.  Un aer prea uscat poate sa genereze probleme de sanatate precum:

– buze uscate

– mancarimi de piele

– gat uscat

– simptome de alergie

– simptome de astm

– cheaguri de sange in nas

– senzatie de nas infundat.

Pe de alta parte, un aer prea umed poate favoriza dezvoltarea ciupercilor de mucegai, al caror spori sunt daunatori sanatatii prin faptul ca provoaca aparitia simptomelor de nas infundat, alergii, iritarea ochilor si chiar febra sau dificultati de respiratie.

Umiditatea optima in aer ar trebui sa se situeze intre 40 si 60%. Daca ai mai putin, atunci aerul este uscat si vei avea nevoie de un umidificator.

Daca ai mai mult, atunci vei avea nevoie de un dezumidificator.
Semne ca ei nevoie de dezumidificator

Iata cum iti dai seama ca ai nevoie de un dezumidificator
1.      Pete de mucegai pe pereti si tavane

Cand este multa umezeala in aer, mucegaiul isi face aparitia pe pereti si tavane. Baile sunt unele din cele mai vizate pentru ca de multe ori aici nu se face ventilare corespunzatoare pentru a scoate aburul de la dus. Umezeala in exces mai gasim si in dulapuri  sau beciuri, si alte zone fara ventilatie
2.      Mirosuri neplacute

Daca apar mirosuri neplacute in camera este un semn ca mucegaiul isi face aparitia. Umiditatea prea mare din casa este principala cauza a mucegaiului si provoaca aceste mirosuri urate.
3.      Igrasie de la infiltratii de apa

Inundatiile provocate de ploaie asociate cu perioadele ploioase ale anului pot duce la umezeala mare in casa. Daca apa nu este evacuata corespunzator, ea poate dauna fundatiei sau altor parti de constructie.
4.      Pete de apa pe perete

Petele de apa de pe pereti, tavane, pardoseli si alte suprafete sunt un semn de avertizare pentru excesul de umezeala din casa sau pot indica o inundatie. Umezeala intra in pereti si se strange la suprafata unde creeaza urme sau pete.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.