Dezvăluiri explozive ale hackerilor ruşi. Serena Williams şi Simone Biles au concurat dopate la Olimpiadă

Un grup de hackeri ruşi, numit Fancy Bear, a spart baza de date a Agenţiei Mondiale Antidoping şi susţine că mai multor sportivi din Statele Unite ale Americii li s-a permis să concureze dopaţi la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro.

13 sept. 2016, 14:19
Dezvăluiri explozive ale hackerilor ruşi. Serena Williams şi Simone Biles au concurat dopate la Olimpiadă

Potrivit informaţiilor preluate de Gazzetta dello Sport, multipla campioană olimpică  Simone Biles ar fi folosit certificate medicale false în august 2016 pentru a trece peste controlul antidoping de la JO 2016, deşi ar fi consumat substanţa metilfenidat. De asemenea, pe lista hackerilor apare şi Serena Williams, care ar fi consumat substanţele interzise oxicodonă, hidromorfonă, metilprednisolonă şi prednison în 2010, 2014 şi 2015.

Citeşte şi Dezvăluiri bombă. Un grup de hackeri susţine că sportivii din SUA au concurat dopaţi la JO 2016

După ce am analizat baza de date, am ajuns la concluzia că zeci de atleţi au fost testaţi pozitiv înaintea şi pe parcursul Jocurilor Olimpice. Medaliaţii cu aur de la Jocurile Olimpice de la Rio au folosit substanţe interzise justificate prin certificate din care reieşea faptul că erau de fapt unele cu rol terapeutic. Cu alte cuvinte, li s-a permis să se dopeze. Va urma…„, spun cei de la Fancy Bear.