Diete CELEBRE care te pot ÎMBOLNĂVI

Curele de slabire cu efecte vizibile imediate pot fi extrem de tentante, însa acestea au repercusiuni pe termen mai lung. Iata la ce trebuie sa fii atenta când urmezi o dieta, ca sa fie benefica si pentru organism, si pentru silueta.

11 iun. 2014, 15:07
Diete CELEBRE care te pot ÎMBOLNĂVI

Pe modelul slabesti „x” kilograme mâncând tot ce vrei, multe cure de slabire au avut succes în rândul celor care au dorit sa scada rapid în greutate. Numai ca s-a întâmplat ca dupa renunţarea la dieta kilogramele sa se redepuna într-un ritm ameţitor. De asemenea, este destul de riscant si din cauza carenţelor unor nutrienţi, vitamine si minerale, scrie unica.ro.

Dieta disociată
Au fost elaborate multe tipuri de regimuri disociate. În principiu, este vorba despre consumul unui anumit tip de alimente pe o perioada de câteva zile. Apoi, continuarea cu alt tip de alimente. Dar este totusi sanatos un astfel de consum pentru organism, chiar si ţinând cont de faptul ca poţi sa manânci fara sa te înfometezi? „Regimul disociat reprezinta o deviere de la modul nostru obişnuit de a ne alimenta, şi anume asociind diverse alimente. Chiar daca este eficient pentru o perioada de timp, la un moment dat va fi întrerupt şi persoana va începe sa manânce normal, ceea ce de multe ori înseamna prost, şi se va ajunge din nou la cresterea în greutate”, ne avertizeaza specialistul în nutriţie dr. Serban Damian.

Dieta cu supă de varză
Celebra dieta cu supa de varza presupune consumul unor alimente împreuna cu supa de varza, ca preparat principal. Cea mai drastica varianta presupune doar consumul acestui preparat si nimic altceva în meniul alimentar zilnic. Desi nu este recomandat sa fie urmata mai mult de 7 zile, chiar si aceasta perioada este dificila pentru ca invariabil te saturi de varza. În plus, dieta implica si un prost aport nutriţional. Degeaba avem stomacul plin daca nu oferim corpului proteinele, nutrienţii, fibrele, vitaminele si mineralele de care are nevoie.

Dieta cu grepfruit
Printre reţetele miraculoase care te ajuta sa ajungi la forma mult visata într-un timp record se numara si cea pe baza de grepfrut. Regimul poate fi folosit pentru a pierde rapid câteva kilograme, însa dupa încheierea acestei diete sunt sanse mari ca surplusul sa reapara si chiar sa intervina un dezechilibru în organism.

Dieta Dukan
Una din metodele cu impact extraordinar la nivel mondial, inclusiv în rândul multor vedete, este si cea care presupune consumul mare de proteine de origine animala. Una din variante este metoda Dukan, care a stârnit discuţii aprinse, pentru ca a fost urmata de multe persoane. Pe cât e de atractiva, pe atât poate fi de periculoasa. Un studiu realizat în Franţa, în rândul a 5.000 de adepţi ai metodei, a indicat ca, dupa 3 ani de la dieta, 80% dintre ei s-au îngrasat la loc.