Simona Halep s-a calificat în semifinale la Roma. Va juca pentru a treia oară în careul de aşi la Foro Italico

Simona Halep a câştigat cu 6-2, 6-4 meciul cu estonianca Anett Kontaveit, în 82 de minute, şi s-a calificat pentru a treia oară în carieră în semifinalele turneului de la Roma.

19 mai 2017, 08:01
Simona Halep s-a calificat în semifinale la Roma. Va juca pentru a treia oară în careul de aşi la Foro Italico

SIMONA HALEP-ANETT KONTAVEIT 6-2, 6-4. Simona Halep a câştigat peste 1,5 milioane euro din tenis de la începutul anului! Ea a depăşit această barieră astăzi, la Roma, unde s-a calificat în semifinale şi şi-a asigurat un cec de 115.000 de euro. Adversară în sferturi i-a fost estonianca Anett Kontaveit, pe care o învinsese cu 6-3, 6-0 în urmă cu două luni, la Miami. Nici acum n-au stat lucrurile foarte diferit, Halep controlând meciul de la un capăt la altul.

În semifinale, Halep o întâlneşte pe învingătoarea dintre olandeza Kiki Bertens şi australianca de origine rusă Daria Gavrilova.

Cele mai importante momente ale partidei:

Game 18 Estonianca a salvat două mingi de meci, dar pe a treia nu a mai reuşit, iar Halep a câştigat meciul, 6-2, 6-4, într-o oră şi 22 de minute. 

Game 15 După două break-uri, Halep şi-a pierdut la rândul său serviciul, dar conduce, scor 4-3.

Game 8 Primul set s-a încheiat după 35 de minute, 6-2 pentru Simona.

Game 7 Kontaveit îşi face pentru prima oară serviciul în acest meci, dar Halep conduce cu 5-2.

Game 5 Al treilea break al Simonei, după ce în game-ul anterior şi-a pierdut serviciul. Jucătoarea noastră conduce cu 4-1.

Game 3 Halep face din nou break-ul, de data aceasta la 15, şi are deja 3-0, după doar 8 minute de joc.

Game 1 Estonianca a început la serviciu, dar Halep a reuşit break-ul, la 30 şi are 1-0.

DIGI SPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP-ANETT KONTAVEIT. Simona Halep o întâlneşte pentru a doua oară în carieră pe Anett Kontaveit, prima confruntare având loc la sfârşitul lunii martie, în optimile Open-ului de la Miami, unde constănţeanca s-a impus cu 6-3, 6-0. În ciuda diferenţei de acum două luni, trebuie subliniat că estonianca este o jucătoare aflată în ascensiune, în vârstă de doar 21 de ani, care momentan a urcat pe locul 52 WTA, cea mai bună poziţie a carierei sale.

Kontaveit se află un loc mai sus decât Monica Niculescu, jucătoare care a mai coborât cinci locuri în urma rezultatelor slabe din ultima vreme. Performanţa lui Kontaveit de a juca sferturi la Roma este cu atât mai importantă cu cât ea a venit din calificări, iar printre învinsele de pe tabloul principal se numără lidera ierarhiei WTA, Angelique Kerber.