Din secretele Bucureştiului! Şapte evenimente fascinante din istoria micului Paris

Ţi-ai imaginat vreodată cum arăta Bucureştiul în perioada interbelică? Oraşul lăudat de presa vremii ca fiind micul Paris. Centrul Vechi, aşa cum îl ştii astăzi, era plin de clădiri impozante, noi nouţe, de domni la costum şi doamne cu rochii lungi şi umbreluţe. Ţi-am pregătit şapte evenimente inedite care te pot ajuta să îţi faci o idee despre Epoca de Aur a Capitalei şi pe care să le povesteşti şi prietenilor.

13 oct. 2015, 06:28
Din secretele Bucureştiului! Şapte evenimente fascinante din istoria micului Paris

1. Oraşul şi-a început perioada de aur odată cu Legea pentru organizarea administraţiei oraşului Bucureşti din 7 februarie 1926, când Capitala a fost împărţită într o zonă centrală şi o zonă periferică. În zona centrală, fiecare sector avea o culoare: Sectorul I Galben, Sectorul II Negru, Sectorul III Albastru şi Sectorul IV Verde. A fost momentul care a pus bazele micului Paris, fiind aduşi din străinătate zeci de arhitecţi care au construit pe bandă rulantă vile de lux, grădini, străzi cochete etc

2. În 1929, Horia Creangă construieşte celebrul imobil ARO, iar un an mai tîrziu apare şi clădirea „Universul”, palat ce poate fi admirat şi astăzi pe strada Ion Brezoianu 23-25. A fost momentul care a creat o emulaţie extraordinară, zona Brezoianu fiind considerată ani la rând drept punctul fierbinte al Capitalei.

Citeşte continuarea pe Showbizreport.ro