Dinamo poate juca în Europa. UEFA e de acord, decizia finală o ia FRF

Dinamo are şanse să revină în cupele europene chiar din această vară, deşi gruparea nu a ieşit din insolvenţă în termenul precizat de regulament. Decizia finală va aparţine Comisiei de Licenţiere a FRF.

02 mart. 2016, 10:57
Dinamo poate juca în Europa. UEFA e de acord, decizia finală o ia FRF

Dinamo a acoperit în totalitate datoriile istorice la începutul lunii martie 2015, cu o lună mai devreme decât prevedea planul de reorganizare aprobat de către instanţă, pentru a putea participa în sezonul 2016-2017 în cupele europene. În acest sens, la termenul din 25 martie 2015, SC FC Dinamo 1948 SA a solicitat închiderea procedurii de insolvenţă şi reinserţia societăţii în circuitul economic, însă ANAF a contestat planul de reorganizare. Dinamo a reușit să iasă din insolvență la 24 septembrie 2015.

CITEŞTE ŞI Se vinde DINAMO! Ionuţ Negoiţă confirmă NEGOCIERILE, dar afacerea este CONFIDENŢIALĂ

Gheorghe Chivorchian, fost secretar general al FRF, a explicat de ce Dinamo poate juca în Europa chiar din sezonul 2016-2017.

„Dinamo trebuie să probeze că la 31 martie 2015 nu are datorii aferente lui 31 decembrie 2014. Din datele pe care le am şi cred că nu sunt eronate, Dinamo a probat că nu sunt datorii, asta pentru licenţa de cupe europene. Ori dacă Dinamo probează că şi-a plătit aceste datorii, problema că instanţa i-a aprobat ieşirea din insolvenţă mai târziu decât această dată nu mai este problema clubului Dinamo. Tu, Dinamo, nu poţi să de duci să spui să te programeze mâine, că ai licenţa. Instanţa te programează când are date libere.

CITEŞTE ŞI Dinamo-Steaua se joacă de două ori în trei zile, joi şi duminică. Programul play-off-ului Ligii 1

Reprezentanţii lui Dinamo au avut o întâlnire la UEFA pe această speţă şi reprezentanţii de la UEFA le-au spus că nu e problema lor, ci problema FRF. Şi cred că atunci când se va ajunge la comisia de fond, Comisia de Licenţiere, dacă Dinamo va veni să demonstreze că nu are aceste datorii, atunci lui Dinamo ar trebui să i se acorde licenţă”, a declarat Gheorghe Chivorchian la Digi Sport.

Ionuţ Lupescu, directorul tehnic al Comisiei de Antrenori de la UEFA, a confirmat tot la Digi Sport spusele lui Gheorghe Chivorchian: „Întrebaţi-l pe domnul Duru (n.r. – directorul Direcţiei de Licenţiere din cadrul FRF). Sper ca Dinamo să primească un răspuns pozitiv din partea UEFA, dar totul depinde de domnul Duru. Cei de la Dinamo au fost de bună credinţă, şi-au plătit datoriile la timp. Dacă domnul Duru va da un răspuns favorabil celor de la UEFA, forul european nu are nicio problemă cu participarea lui Dinamo în cupele europene”.